EU postaje jedinstvena država?

EUROPSKA UNIJA je stvorila tajni plan da postane svjetska sila s vlastitim pravom na potpisivanje međunarodnih ugovora u ime država članica. U tajnim pregovorima o provođenju Lisabonskog sporazuma, postoji zahtjev za dopuštanjem EU da otvara svoja veleposlanstva diljem svijeta. Prema tajnom ugovoru prva "pilot" veleposlanstva planiraju se u New Yorku, Kabulu i Addis Ababi, prenosi Telegraph.

Glasnogovornik britanske konzervativne stranke, Mark Francois, izjavio je kako će taj dogovor pokazati zašto je Velikoj Britaniji trebao biti dan referendum o Lisabonskom ugovoru. Dodao je kako su dugo upozoravali da će Lisabonski ugovor povećati snagu EU na račun europskih država.

Ako planovi budu prihvaćeni nova moć dati će EU ovlasti da u ime zemalja članica pregovara i potpisuje međunarodne ugovore. Predlagatelji ovih promjena smatraju kako su ove promjene nužne i dobre za Europu zbog sve većeg uspona Kine i drugih zemalja koje slabe utjecaj razvijenih zemalja zapadne Europe, te bi ovime jedinstvena Europa imala snagu suprotstaviti se drugim gospodarskim silama.

Pročitajte više