EU proširila popis osoba na "crnoj listi"

VIJEĆE Europske unije na svojoj je sjednici u ponedjeljak donijelo odluku o zamrzavanju imovine još 18 osoba sa područja bivše Jugoslavije koje su već optužene pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu (ICTY), navodi se u priopćenju Vijeća.

Na popisu osoba optuženih za ratne zločine kojima je zbog toga zamrznuta sva imovina te blokirani bankovni računi i zabranjen ulazak na područje EU, osim u slučaju transfera za Den Haag, od ranije su Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Ante Gotovina.

Na proširenom popisu, osim Hrvata Miroslava Brale koji je prebačen u u Den Haag nakon dobrovoljne predaje, svi navedeni su srpske nacionalnosti.

Kako je navedeno u priopćenju Vijeća, na prošireni popis stavljeni su: Ljubomir Borovčanin, Goran Borovnica, Miroslav Bralo, Vlastimir Đorđević, Goran Hadžić, Gojko Janković, Vladimir Lazarević, Milan Lukić, Sredoje Lukić, Sreten Lukić, Dragomir Milošević, Drago Nikolić, Vinko Pandurević, Nebojša Pavković, Vujadin Popović, Savo Todorović, Dragan Zelenović i Stojan Župljanin.

Pročitajte više