Europa je postala globalno središte seksualnog zlostavljanja djece

Screenshot: YouTube
 
EUROPA je prema izvještaju organizacije Internet Watch Foundation (IWF) postala globalno središte s najviše foto i video materijala sa seksualnim zlostavljanjem djece, piše BBC.
 
IWF je otkrio da se čak 60 posto materijala nalazi u Europi, što je rast od 19 posto. Na vrhu liste sa zabranjenim materijalima u Europi je Nizozemska.
 
Europa je sada gora od Sjeverne Amerike
 
"Situacija je obrnuta od prethodnih godina", rekla je šefica IWF-a Susie Hargreaves. 
 
"U Europi se sada nalazi najviše materijala sa seksualnim zlostavljanjem djece, a ranije je to bila Sjeverna Amerika". Smatra se da je uzrok tome poboljšani sustav u Sjevernoj Americi.

"Sve veća potražnja" za fotografijama zlostavljanja djece
 
Glasnogovornica britanskog Nacionalnog društva za sprečavanje okrutnosti nad djecom (NSPCC) izjavila je da se mora poraditi na "sve većoj potražnji" za ovakvim materijalima te pronaći načine za sprečavanje njihovog širenja.
 
"Nikada ne smijemo zaboraviti da se iza svake fotografije zlostavljanja krije žrtva. Svaki put kad se pregleda takva fotografija, zlostavlja se dijete. Svatko tko svjesno traži ovakav materijal je sudionik u širenju ove odvratne industrije", zaključila je glasnogovornica.
 
 

 

Pročitajte više