Europska komisija "zabrinuta" zbog incidenta na granici

EUROPSKA komisija je izrazila zabrinutost zbog incidenta na hrvatsko-slovenskoj granici kada je hrvatska policija privela skupinu slovenskih državljana, koji su nelegalno ušli na hrvatski državni teritorij.

"Sve što mogu reći jest da smo zabrinuti zbog izviješća o incidentu na hrvatsko-slovenskoj granici", rekla je za Hinu glasnogovornica povjerenika za vanjske poslove Europske komisije Emma Udwin.

"Očekujemo da će hrvatske vlasti provesti istragu i s nestrpljenjem očekujemo rezultate te istrage", rekla je Udwin, dodavši da će o tome moći više reći kada dozna sve pojedinosti događaja.

Hrvatska je policija u srijedu poslije podne kod graničnog prijelaza Plovanija privela skupinu slovenskih državljana, zastupnika slovenskog parlamenta, među kojima je bio i predsjednik Slovenske pučke stranke Janez Podobnik. Oni su, prema istarskoj Policijskoj upravi, ilegalno sporednim putem, nedaleko od graničnog prijelaza Plovanija stigli do kuće Joška Jorasa, poznatog po tome što niječe da se njegova kuća u selu Mlini nalazi u Hrvatskoj.

Pročitajte više