Europska konferencija o harmonizaciji doktorskih studija u području biomedicine i zdravstva

Na zagrebačkom Medicinskom fakultetu danas započinje druga Europska konferencija o harmonizaciji doktorskih studija u području biomedicine i zdravstva, na kojoj će se okupiti predstavnici 34 medicinska fakulteta iz 23 europske zemlje i predsjednici četiriju europskih udruga iz područja medicine.

Kako je na na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo predsjednik organizacijskog odbora Zdravko Lacković, u europskoj i hrvatskoj medicini ne smije više biti doktorata znanosti bez međunarodne prepoznatljivosti, a doktorski studiji ne smiju biti proširene kopije dosadašnjih magistarskih studija.

Prilikom organizacije doktorskih studija nije dovoljno samo dovesti ugledne predavače, već polaznicima, uz međunarodno kompetentne mentore, treba ponuditi i kvalitetne uvjeta za izradu znanstvenog rada, istaknuo je Lacković.

Dodao je kako upravo o tim problemima treba progovoriti Konferencija o harmonizaciji doktorskih studija u području biomedicine i zdravstva, a koja bi do kraja svoga rada trebala iznjedriti Smjernice za dobru organizaciju doktorskih studija u području biomedicine i zdravstva.

Dekanica Medicinskog fakulteta Nada Čikeš podsjetila je na prvu takvu konferenciju koja je održana u Zagrebu u travnju prošle godine, a na kojoj je ostalo puno neodgovorenih pitanja, na koje će pokušati odgovoriti ugledni svjetski znanstvenici tijekom predstojeća tri dana.

Organizator konferencije je Medicinski fakultet, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Nacionalne zaklade za znanost, visoko obrazovanje i tehnologijski razvoj, a konferenciju će, kako je najavljeno, pozdraviti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Pokrovitelji su europske udruge na području medicinske edukacije: Udruga medicinskih fakulteta u Europi (Association of Medical Schools in Europe), Udruge škola narodnog zdravlja europske regije (Association of Schools of Public Health in the European Region), Europske medicinske udruge (European Medical Association i Udruge za medicinsku edukaciju Europe (Association for Medical Education in Europe).

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više