Europski pučani nisu (još) izbacili Koštuničin DSS

DEMOKRATSKA stranka Srbije, aktualnog premijera Vojislava Koštunice nije isključena iz članstva Europske pučke stranke!

Naime, novinska agencija AFP objavila je vijest u kojoj stoji kako je DSS radi svojih stavova o neovisnosti Kosova izbačena iz EPP-a, no tu vijest demantirao je prvi europski pučanin Wilfried Martens riječima kako to nije bilo na dnevnom redu, te da će ovih dana "stupiti u dijalog s premijerom Koštunicom i njegovom vladom". 

Naime, neslužbena izvješća govorila su o tome, kako su suspenziju DSS-a,koji je pridruženi član, tražili iz njemačke Kršćanske demokratske unije (CDU) podnijevši zahtjev za suspenzijom odnosno isključenjem DSS-a. Srpske agencije su tvrdile da je najgorljiviji pobornik tog poteza bila Doris Pack, CDU-ova zastupnica u Europskom parlamentu, ali je ona kasnije to opovrgnula.

No da bi se uopće o tome raspravljalo potrebno je da ga postavi najmanje sedam stranaka iz najmanje pet zemalja. Srpski mediji prenijeli su i vijest kako se o isključenju DSS iz europskih pučana suprotstavio i premijer Sanader.

Osim DSS, od srpskih stranaka status pridruženog člana u Europskoj pučkoj stranci ima i G17 Plus, mala i proeuropski orijentirana stranka bliska predsjedniku Tadiću i njegovim demokratima.

I.Ć.
Foto: AFP

Pročitajte više