Evo detaljne prognoze za danas. Popodne možete na advent :)

Foto: Neva Žganec/Pixsell

Prema DHMZ-u danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno, sa sunčanim razdobljima prijepodne na jugu, a poslijepodne na zapadu. U unutrašnjosti ponegdje magla.

U prvom dijelu dana slaba kiša mjestimice na sjevernom Jadranu, a u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj slab snijeg ili oborina na granici snijega i kiše. Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura i sjeverozapadnjak, navečer jugo. Najviša dnevna temperatura između 0 i 5, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 8 do 13 °C.

Vrijeme idealno za adventsku šetnju u gradovima koji su organizirali advent.

Detaljna prognoza po regijama

Zagreb

Prevladavat će oblačno, prijepodne može biti slabog snijega ili oborine na granici kiše i snijega. Poslijepodne smanjenje naoblake, moguća su i sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Temperatura od 1 do 3 °C.

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno, mjestimice i maglovito. Na zapadu Slavonije sredinom dana i u rano poslijepodne može biti slabe oborine na granici kiše i snijega. Vjetar uglavnom slab. Temperatura većinom od -2 do 2 °C.

Središnja Hrvatska

Prijepodne uglavnom oblačno, ponegdje sa slabom oborinom na granici snijega i kiša. U drugom dijelu dana stanjivanje oblačnog sloja, mjestimice i sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab, navečer na sjeveru umjeren južni. Temperatura uglavnom od -1 do 2 °C.

Gorski kotar i Lika

Ujutro i prijepodne uglavnom oblačno, mjestimice slab snijeg ili oborina na granici snijega i kiše. U drugom dijelu dana smanjenje naoblake, ponegdje i djelomično razvedravanje. Vjetar većinom slab. Temperatura uglavnom između 0 i 5 °C.

Istra

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, u prvom dijelu dana mjestimice sa slabom kišom, a u noći naoblačenje s kišom i pljuskovima. Puhat će slaba do umjerena bura, na zapadnoj obali Istre sjeverozapadni vjetar, navečer će okretati na jugo u jačanju. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 5 do 7°C, u unutrašnjosti Istre od 2 do 4°C, a najviša dnevna od 8 do 11 °C.

Sjeverni Jadran

U prvom dijelu dana većinom oblačno, ponegdje uz malo kiše. Popodne djelomice sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura, mjestimice i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 12°C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Puhat će slaba do umjerena bura, mjestimice i sjeverozapadnjak, a krajem dana i u noći zapuhat će jugo. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13°C.

Sutra kiša

U prvom dijelu sutrašnjeg dana očekuje se oblačno s kišom, u najvišim predjelima sa snijegom. Ujutro se ponegdje u unutrašnjosti kiša može smrzavati na tlu. Od sredine dana prestanak kiše i postupno razvedravanje, najprije na zapadu. Navečer mjestimice u unutrašnjosti magla. Vjetar uglavnom slab, prijepodne ponegdje umjeren jugozapadni, popodne na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, uglavnom na jugu i jako, u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13°C.

Pročitajte više