KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Evo stanja po županijama. Splitsko-dalmatinska i danas ima najviše novozaraženih

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U PROTEKLA 24 sata zabilježen je 271 novi slučaj pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1147. Među njima su 153 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. Nema novopreminulih osoba.

Stanje novozaraženih po županijama prema Nacionalnom stožeru

Broj novozaraženih po županijama prema podacima Nacionalnog stožera: Splitsko-dalmatinska 61, Grad Zagreb 59, Zadarska 38, Zagrebačka 21, Dubrovačko-neretvanska 19, Šibensko-kninska 17, Sisačko-moslavačka 10, Primorsko-goranska 7, Varaždinska 7, Osječko-baranjska 6, Krapinsko-zagorska 5, Istarska 5, Ličko-senjska 3, Karlovačka 3, Koprivničko-križevačka 3) Bjelovarsko-bilogorska 2, Brodsko-posavska 2, Međimurska 1, Požeško-slavonska 1, Vukovarsko-srijemska 1 i Virovitičko-podravska 0.

Pogledajte i pregled županija koje su danas poslale podatke. 

Međimurska nema novih

U Međimurskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom od ukupno 41 testiranog uzorka u protekla 24 sata, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavila se jedna osoba, a trenutno je u županiji aktivno sedam slučajeva zaraze.

U Županijskoj bolnici Čakovec nema hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na covid-19.

U mikrobiološkom laboratoriju županijskog Zavoda za javno zdravstvo dosad je na testiranje uzeto 64.330 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dvije novozaražene osobe

 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a novozaražene osobe s područja su gradova Bjelovar i Garešnica, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom, a na opservaciji su četiri pacijenta.

U samoizolaciji je na području Bjelovarsko-bilogorske županije 80 osoba.

Sedam novih u Primorsko-goranskoj

Novih sedam osoba zaraženo je koronavirusom, a osam ih je ozdravilo u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj je testirano 1609 uzoraka, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

 U županiji je trenutno 75 aktivnih slučajeva zaraze.

 U Kliničkom bolničkom centru Rijeka od posljedica covida-19 liječi se 15 pacijenata, a na respiratoru je jedan.

U Istri koronavirusom zaraženo novih šest osoba

 Koronavirusom je zaraženo novih šest osoba u Istarskoj županiji u kojoj je u protekla 24 sata testirano 215 uzoraka brisa, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavile su se dvije osobe, a na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice liječi se sedam covid pozitivnih pacijenata.

U Istri je trenutno 27 aktivnih slučajeva zaraze.

Pod mjerama samoizolacije je 335 osoba, većina zbog određivanja te mjere kod prelaska državne granice.

U Zagrebačkoj 15 novih

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 15 osoba, a šest ih je ozdravilo u Zagrebačkoj županiji, u kojoj su trenutno aktivna 82 slučaja zaraze.

Zaražene su četiri osobe u Velikoj Gorici, tri u Zaprešiću, po dvije u Samoboru, Svetoj Nedelji i Ivanić-Gradu te po jedna u Jastrebarskom i Dugom Selu.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas zabilježeno je 30.506 osoba kojima je potvrđena zaraza, izliječeno ih je 30.348, a 76 je umrlo.

U Varaždinskoj županiji zaraženo novih osam osoba

Novih osam osoba zaraženo je koronavirusom u Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Testirano je 136 osoba, oporavilo se dvoje ljudi, a trenutno su aktivna 24 slučaja zaraze.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji je evidentirano 22.180 osoba pozitivnih na koronavirus.

Iz Stožera podsjećaju da se svi zainteresirani građani mogu danas i u subotu cijepiti na punktu u Gospodarskoj školi u Varaždinu.

U Virovitičko-podravskoj županiji nema novih zaraženih koronavirusom

Nema novih koronavirusom zaraženih osoba na području Virovitičko-podravske županije u protekla 24 sata, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Testirano je 50 osoba, a nitko nije bio pozitivan na covid-19.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 4130 osoba, a 142 su umrle.

U Sisačko-moslavačkoj županiji sedam novozaraženih koronavirusom

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je sedam slučajeva novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

U dnevnom izvješću Županijskog stožera je navedeno kako su tri novozaražene osobe iz Siska, tri iz Kutine te jedna osoba s područja grada Gline.

Stanovnici županije su ujedno pozvani na odgovornost i razumijevanje, a istodobno su upozoreni kako se samo poštivanjem epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera može spriječiti širenje pandemije koronavirusa.

U Zagrebu 59 novozaraženih

Novih 59 slučajeva zaraze zabilježeno je u Zagrebu u posljednja 24 sata, trenutno je 236 aktivnih slučajeva na području grada, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo dodajući da je jučer na Velesajmu cijepljeno 714 osoba. 

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 33 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 16 osoba. 

Od 33 osobe, 11 osoba su kontakti od prije covid pozitivnih osoba, a devet je za sada negativne epidemiološke anamneze. Kod deset oboljelih osoba, moguća je izloženost zarazi u Istarskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Za jednu osobu moguće mjesto izloženosti zarazi je sportsko događanje, jedna je osoba doputovala iz Italije, a druga iz Bosne i Hercegovine.

Od jučer je ozdravilo 25 osoba. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi nema novooboljelih, kao ni u Karanteni Grada Zagreba. 

Na cijepnom punktu Velesajam jučer je cijepljeno 714 osoba. 

U Zadarskoj je županiji 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Zadarskoj je županiji 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a većina novooboljelih bila je u kontaktu s prethodno zaraženima, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Dvadeset i troje novozaraženih izolaciju provode na području Zadra, četvero u Benkovcu, po troje u Biogradu, Kalima i Sv. Filipu i Jakovu, po dvoje u Bibinjama, Pašmanu i Vrsima te po jedna osoba u Poličniku, Privlaci, Sukošanu i Zemuniku Donjem.

U posljednja 24 sata testirano je 487 uzoraka, od bolesti se oporavilo 29 osoba, a pod aktivnim su nadzorom 652 stanovnika.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 oboljelih, od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je petero pacijenata zaraženih koronavirusom.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 61 novozaražena osoba

Na području  Splitsko-dalmatinske županije  od ukupno 1320 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba pozitivna na Covid infekciju, izvijestio je u srijedu  Županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelim osobama najviše ih je iz  Kaštela (16),  Solina (6) te po pet Splita,  Trogira i Podstrane i  po četiri iz Hvara i Supetra.

Od ukupnog broja novooboljelih, 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1113 osoba je u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je  27 Covid  pozitivnih osoba od kojih je pet na respiratoru, priopćeno je iz Županijskog Stožera civilne zaštite.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 16 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 16 novih osoba zaraženih koronavirusom u protekla 24 sata, a oporavilo se 37 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je po osam osoba muškog i ženskog spola i to pet iz Metkovića, po tri iz Dubrovnika i Ploča te po jedna iz Župe dubrovačke, Opuzena, Korčule, Orebića i Vele Luke.

Među 37 oporavljenih osoba po 11 ih je iz Dubrovnika i Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, po dvije iz Korčule i Ploča, po jedna iz Opuzena, Slivnog, Kule Norinske i Zažablja te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata testirano je 685 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 102.011.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 12 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 692 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja te mjere, sve na granici, što je ukupno 913 od početka pandemije.

U Krapinsko-zagorskoj županiji pet novozaraženih

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba, trenutno je aktivno 12 slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je devetero ljudi.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2.

U Karlovačkoj županiji sedam novozaraženih

U Karlovačkoj županiji je otkriveno sedam novih slučajeva covida u posljednja 24 sata, na bolničkom je liječenju šest pacijenata, a u samoizolaciji je 77 ljudi, priopćio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

Pet novooboljelih je iz Karlovca i dvoje iz Duge Rese.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od covida-19 oboljelo 14.335 ljudi, a umrlo je njih 520.

U Ličko-senjskoj nema novih slučajeva covida-19

U Ličko-senjskoj županiji covid-19 unatrag jednog dana nije otkriven ni kod jedne od 134 testirane osobe, priopćio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite

Još je 15 aktivnih slučajeva, no nitko nije teže bolestan te na covid-odjelu bolnice u Gospiću nema pacijenata.

U samoizolaciji su 73 osobe i policija u protekla 24 sata nije utvrdila kršenje te mjere. 

Ukupno je oboljelo 4675 osoba s prebivalištem u Ličko-senjskoj županiji te je 160 njih umrlo.

Pročitajte više