Evo što ruske televizije kažu o smrtnoj kazni Britanaca

Screenshot: Kanal 1

DVOJICA Britanaca koje je sud u Donjeckoj Narodnoj Republici osudio na smrt ne bi se trebala previše oslanjati na London, izvijestio je sinoć ruski Kanal 1, navevši da će ova presuda "otrijezniti svakoga tko misli da je dobro sklapati dogovore s ukrajinskim nacionalistima".

"U britanskim medijima bilo je mnogo bijesa, ali postavlja se pitanje što Ujedinjeno Kraljevstvo namjerava učiniti kako bi pomoglo svojim građanima. Prema izjavi ministrice vanjskih poslova Liz Truss, odgovor je - ništa", izvijestio je Kanal 1, a prenosi BBC.

"Od svojih vlasti ne mogu očekivati ​​ništa osim prijetvornog ogorčenja"

"Truss je kontaktirala svog ukrajinskog kolegu Dmitra Kulebu koji je očito posljednja osoba s kojom ima smisla razgovarati o oslobađanju Britanaca. Nema smisla nagađati kako će se stvari završiti za trojicu osuđenih muškaraca. Imaju mjesec dana za žalbu na presudu i male šanse za pomilovanje", navodi ruska televizija.

"Od svojih vlasti ne mogu očekivati ​​ništa osim prijetvornog ogorčenja", dodaje.

O sudbini trojice vojnika se tijekom vikenda govorilo se i u talk showu na državnoj televiziji Rusija 1.

Ministrica vanjskih poslova samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DPR) Natalja Nikonorova rekla je da nakon objave smrtnih kazni na Zapadu vidi "apsolutnu ravnodušnost, apsolutnu nonšalanciju prema sudbini vlastitih građana".

Pročitajte više