Evo zašto plaču HDZ-ovci!



HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA u posljednjih je mjesec dana ostala bez puno toga, što je izravna posljedica raspada sistema koji je počeo još od kada je 1. srpnja 2009. godine Ivo Sanadera izrekao poznatu  rečenicu: Doviđenja i hvala na suradnji. Pa pogledajmo bez čega je sve ostao HDZ.

Bez vlasti - HDZ-ova 44 mandata plus 3 iz dijaspore ipak su bila premalo da i sljedeće godine slušamo o usamljenoj borbi Jadranke Kosor protiv korupcije, za blagostanje, za ulazak u EU, za ženska prava...

Bez stranice - U izbornom danu pala im je službena stranica. Dok se hrvatske hakerske skupine svađaju tko je zaslužan za virtualni pad HDZ-a do danas (srijeda) internet-HDZ se nije oporavio.

Bez odvjetnika - "Zbog nepremostivih razlika u gledanju na predmet obrane i njenim modalitetima" HDZ-u je otkazao odvjetnik Vladimir Gredelj i to nakon službene objave rezultata izbora.

Bez Luke Bebića - "Kad trebam donijeti neku odluku, ja se uvijek odmaknem od sebe 20-ak metara jer tako gledam objektivnije i sebe", samo je jedan od bisera Barba Luke kojeg će HDZ morati prežaliti

Bez zgrade - Hoće li ostati bez središnje zgrade u Zagrebu, odlučit će DORH koji za sada zabranjuje prodaje. No, treba gledati pozitivno, baraka je opet obnovljena.

Bez BMW-a - Je li ono HDZ donirao Vladi službeni BMW? Ne, ne! HDZ je poklonio tadašnjem premijeru BMW! Ne, ne! BMW je dar članstva te stranke Banskim dvorima! Ne, ne! To je Ježićev dar Vladi! Uff, Jarnjak je izmijenio stotinu verzija oko famoznog BMW-a kojeg više nema.

Bez X. izborne - Deseta izborna jedinica bila je njihova najjača snaga pa čak i u njima nesklonim anketama pa su je ipak izgubili. No, dobro. Dobili su "bracu i seku".

Bez Kaptola - Platili su Papi da dođe vidjeti Hrvate, plaćali su Crkvi preko 300 milijuna kuna godišnje, plaćali su obnovu crkvi, katedrala, samostana, kapelica i velebne vile od oniksa. I ostali bez blagoslova, Bozanićeva.

Bez vazala - Nema više Đurđe Adlešič, nema više ni Ivana Čehoka, a ni Marijane Petir. S navijačima, kriminalom i homofobijom uspješno su za kratko odvraćali javnost od gluposti samog HDZ-a.

Bez jaja - Nema više premijerskih presica i emisija kako vlada Vlada s onim: "Ja sam", "Ja ću", "Ja budem", "Da nisam ja", Ja, ja ja, ja. To je sad ekskluzivitet partije u baraci.

Bez glasova obitelji - Članova je 220 tisuća, a dobili su 563.034 glasova. Jaca je matematički izračunala kako za članove HDZ-a nisu glasale ni njihove obitelji. 

Bez uvreda na vlasti - "Napadaju me kao ženu jer sam na vlasti", znala je reći Kosor. Sada će je napadati kao članicu oporbene stranke. Što i nije tako loše. Sad može u "spa". 

Bez dostojanstva - Pravo je pitanje kada su ga zapravo izgubili, no da se u izbornoj noći ne čestita pobjedniku to je svakako raritet za hrvatske političke prilike.

Bez barikada - Onog trenutka kada je pao HDZ na izborima i Državno izborno povjerenstvo objavilo službene rezultate predstavnici vlasti uklonili su barikade s Markova trga.

Bez broša - Nije ga bilo u izbornoj noći, a inače je bio nezaobilazan detalja na reveru Jadranke Kosor.

Bez fotelja - Teško se oprostiti od ministarskih fotelja. Tri dana nakon poraza saziva se tehnička Vlada.  

Bez rođendanskog poklona - Sanader je 1. srpnja svojoj vjernoj zapisničarki za rođendan poklonio Vladu. A sada joj je "nekakvim izborima" to oteto. 

Bez kontrole javne nabave - Kako su se i kome dijelili poslovi postalo je i više nego jasno nakon objave "registra". Sortirani podaci pokazali su sinergiju donacija stranci i liste dobivenih poslova na natječajima.

No, da ne bi ispalo da je HDZ ostao bez svega nakon izborne noći ipak nije tako. Imaju osam milijuna kuna kredita od izborne kampanje, a vraća im se i Ivo Sanader na slobodu.

Pročitajte više