Faber demantirao Hebrangov demantij: HDZ-ovac je "uglavnom netočno" prenio moje riječi

HDZ-OV saborski zastupnik Andrija Hebrang opet je uhvaćen u laži. I to koju je iznio u demantiju na Indexov članak "Sve Hebrangove laži".

> Hebrang demantira: Nisam lagao o donaciji Roberta Ježića

> Sve Hebrangove laži

Citiramo navod HDZ-ovog saborskog zastupnika Andrije Hebranga iz demantija. "Tvrdite da sam lagao kada sam rekao 'Rončević je nevin'. Nisam lagao ja nego vi, jer on još nije pravomoćno osuđen pa je, dakle, po pravilima pravne države, još uvijek nevin! Lažno ste prenijeli i taj dio moje izjave, jer sam u njoj i objasnio zašto smatram da je nevin. Kao član Istražnog povjerenstva Hrvatskog sabora o aferi kamiona, pitao sam svjedoka glavnog ravnatelja policije g. Fabera, jesu li u istrazi našli kaznena djela. On je odgovorio da nisu! Pitao sam jesu li našli trag novca koji bi upućivao na krađu, odgovor je bio negativan. Ako je u toj stvari netko lagao, onda to sigurno nisam bio ja.

Hebrangov navod je "uglavnom netočan"

Pitali smo Vladimira Fabera je li na istražnom povjerenstvu rekao da nisu našli kaznena djela te je on kazao kako je Hebrangov navod "uglavnom netočan". "Navod gospodina Hebranga je uglavnom netočan. Ja sam na Povjerenstvu rekao da kriminalistička obrada još uvijek traje i da ja ne mogu prejudicirati rezultate kriminalističkog istraživanja", kazao nam je Faber te dodao kako bi bilo neozbiljno da on kao policajac prejudicira kako će završiti obrada.

"Rekao sam da smo zatražili vještačenja i nakon što ona budu gotova zauzet ćemo svoj stav o tome da li postoje ili ne postoje kaznena djela koja se gone po službenoj dužnosti", kazao nam je Faber te time demantirao izjavu Hebranga da je rekao kako nisu pronašli kaznena djela. Ponovio da je Hebrangov navod uglavnom netočan te je točno da je rekao da je kriminalističko istraživanje još traje i da će konačan stav o tome zauzeti nakon kriminalističkog istraživanja, odnosno nakon vještačenja.

"To je vrlo bitno različito od onoga što je rekao Hebrang", zaključio je Faber.

Pročitajte više