Facebook ukinuo fotomontaže o HDZ-u i SDP-u

FACEBOOK je prethodnih dana ukinuo mnoštvo fotomontaža Facebook člana Enesa Čelosmanovića, E Chea, i to uglavnom onih koji su tematikom vezani za HDZ. Facebook account je blokiran i Komentaru Dana koji je kampanju Kukuriku koalicije "Plan 21" preimenovao u "Plan 21 centimetar" uz slogan "Dug kurac, a ne kurac od života".

Budući da je predizborna kampanja u Hrvatskoj u punom jeku, Komentar Dana je uvjeren da je za ukidanje njegova Facebook računa "zaslužan" SDP. To je i objavio na svojim internetskim stranicama.

"Razumijem da postoje isfrustrirani ljudi, kao i dežurni ćudorednici koji su nekim čudom (ma kakvo čudo, pa pun ih je SDP, kao što su ih pune i druge neoliberalne stranke) zalutali u SDP i koje svaki spomen kurca ili pičke natjera da kleknu i počnu se mahnito križati. U isto vrijeme ni najmanje im ne smetaju oni koji kopaju po kontejnerima, ne smeta im što se njihov predsjednik (izabran kao njihov kandidat) Ivo Josipović kurči zločinima počinjenima u Libiji, kao da je on pilotirao svim onim desecima tisuća ubilačkih naleta, ne smeta im ništa što njima donosi fotelje i korist", napisao je Komentar Dana.

"Možeš zagovarati bombardiranje zemalja, ali ne možeš govoriti 'kurac' ili 'pička'"

Za Facebook, kaže, ga nimalo ne čudi, "jer se i tako zna da su oni odradili posao za CIA-u bolje nego CIA sama". "Toliko podataka skupiti u tako kratko vrijeme stvarno je majstorstvo. Jedino što neke od nas boli kurac, jer ćemo ono što pišemo reći i na radiju i na televiziji (točnije, neki od nas su već i govorili). I za njih važi slično u vezi slobode govora. Moraš paziti hoćeš li spomenuti muški ili ženski reproduktivni organ, ali uredno možeš biti nacist ili zagovarati bombardiranja zemalja. Jer, zamisli kako se osjeća netko kome usred masturbiranja nad leševima 'neprijatelja slobode' uleti kurac ili pička. To bi itekako povrijedilo njihove nježne osjećaje", objašnjava Komentar Dana.

Putem iste stranice moli one koji su fanovi Komentara Dana na FB-u za strpljenje, jer su tri e-maila poslana Facebooku pa će vidjeti hoće li se time što riješiti ili ne. Dodaje također kako je zanimljivo da se to nikada nije dogodilo kada je slične stvari radio s HDZ ikonografijom.

No, dogodilo se nekome drugom - Enesu Čelosmanoviću. Nakon što su mu s profila skinute njegove fotomontaže, uglavnom one vezane tematikom uz HDZ, pa očekuje da bi njegov profil uskoro mogao biti blokiran, otvorio je rezervni profil na kojem će usporedo objavljivati sve ono što postavlja na svome izvornom profilu.

Pročitajte više