Fahrudin Radončić: Izetbegović je kukavica, prošli rat je proveo u riznici Središnje banke

Foto: FAH

PREDSJEDNIK vladajuće stranke Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić ocijenio je u Mostaru neodgovornom izjavu bošnjačkog člana BiH Predsjedništva Bakira Izetbegovića da bi bio spreman na rat u slučaju odcjepljenja Republike Srpske, dodajući kako ga smatra kukavicom jer se skrivao za vrijeme posljednjeg rata.

"Njegovo pozivanje u novi rat je neodgovorno. Lako je pozivati na prolijevanje tuđe krvi. Izetbegović je kukavica, prošli rat je proveo u riznici Središnje banke, dok su tri člana moje obitelji poginula u ratu", rekao je Radončić u Mostaru nakon susreta s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Izetbegović je u intervju za Deutsche Welle istaknuo kako bi bio spreman na rat ako bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine, što je izazvalo niz osuda, ali i reagiranje visokog predstavnika međunarodne zajednice i američkog veleposlanstva u BiH.

Radončić je u Mostaru dodao kako neće biti novoga rata te da Izetbegović nanosi golemu štetu Bošnjacima koji su najveća žrtva rata.

"Strašan je grijeh pretvarati nas u ratnički faktor", rekao je.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Fahrudina Radončića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Fahrudin Radončić.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više