POVIJESNI USPJEH Rimčeve baterije bit će u najsenzacionalnijem autu ikad

Foto: Getty Images

LEGENDARNI proizvođač automobila Aston Martin objavio je danas da će baterijski set za njihov model AM-RB 001 isporučivati tvrtka Rimac Automobili.

>> Mate Rimac na Forbesovoj listi zvijezda

>> Oni stvaraju bolju Hrvatsku i BiH: Rimac i Spark tajnovito najavili novi proizvod


>> Rimac Automobili dobili pojačanje iz inozemstva


Mate Rimac na svom Facebook profilu objavio je da još uvijek nisu dobili odobrenje za objavu detaljnijih informacija o ovom poslu.

Taj posao ogromno je priznanje za Rimac Automobile i potvrda da su u samom svjetskom vrhu automobilske industrije. 


 

Rimac će raditi baterijski sustav za najbolji automobil na svijetu

Model Aston Martina AM-RB 001 nije tek "obično" sportsko i šminkersko vozilo za bogataše, nego istinski bolid i, po mnogima, tehnološki savršen automobil ikada proizveden na svijetu.
 
Podsjetimo na to da taj automobil, zahvaljujući partneru RedBull Racingu, ima brojna rješenja nastala za bolid Formule 1.
 
Ovo je drugo veliko poslovno priznanje za Rimac Automobile. Nakon Koenigsegga, to je drugi proizvođač supersportskih automobila koji je posegnuo za Rimčevom tehnologijom. Nema sumnje da se ovim poslom Rimac u tehnologiji implementacije električnih pogona pozicionirao u sam svjetski vrh.


Saša Cvetojević: To je vrh

Sjajan uspjeh Rimac Automobila za Index je komentirao i poduzetnik Saša Cvetojević koji je u javnosti dobro poznat kao promotor električnih automobila.

"Ljudi percipiraju Rimac automobile po Concept Oneu, pa ga pitaju koliko je prodao automobila i slično. Taj automobil je perjanica, paradni konj iza kojeg se nalazi skup tehnologija i znanja. Rimac se predstavio svijetu uz pomoć modela Concept One, a ovo je već druga velika tvrtka koja proizvodi superautomobile koja cijeli taj baterijski set povjerava Rimcu. Nije Aston Martin bilo tko, nego tvrtka koja radi najjače aute na svijetu, to je vrh", rekao je Cvetojević u razgovoru za Index.

 "Čim on radi za ovakve firme, moguće je da razvija i druge stvari o kojima još ne može govoriti u javnosti. To znači da mi u Hrvatskoj imamo ozbiljnu autoindustriju, a osobito u segmentu koja će u budućnosti postati još važnija", rekao je Cvetojević i dodao: "I najveće autokompanije na svijetu prebacuju se na elektro pogone. Rimac ide u dobrom smjeru i to s najjačima."

Nismo mogli izdržati a da Cvetojevića ne upitamo i to je li mu žao što nije investirao u Rimac Automobile prije pet godina, kad mu je on to nudio.

"Krivo mi je već godinama, još uvijek čuvam taj e-mail. To je jedna od mojih grešaka jer nisam imao hrabrosti vjerovati u njega, a tu sam se preračunao", odgovorio nam je Cvetojević.

Pročitajte više