Fašisti s križem: Talijanski svećenik vjernike dočekuje sa svastikom na lijevoj ruci

FAŠISTIČKI svećenik Angelo Idi svoje vjernike ispred crkve u Vigevanu dočekuje s crvenim povezom preko lijeve ruke na kojem se ističe crna svastika, zloglasni simbol nacističke Njemačke.

Otac Angelo je ponosan na svoje desničarske poglede na život i ne srami se poveza preko ruke. "Ponosan sam na svoja desničarska uvjerenja. Ljudi se ne bi trebali zanimati za moja politička stajališta, nego se trebaju obazirati na to koliko sam dobar svećenik", tvrdi otac Angelo, piše Austrian Times.

Podizanje "čvrste desnice" samo kako bi blagoslovio okupljenu masu

No, nije on jedini svećenik koji ne skriva svoje "desne" poglede na život u Sjevernoj Italiji. Prošlog mjeseca je talijanski svećenik Giulio Tam iz crkvenog ultra-konzervativnog reda Svetog Pia, u kojem je i Richard Williamson koji se "proslavio" time što je izjavio da u 2. svjetskom ratu nije bilo plinskih komora, snimljen na neonacističkom skupu s podignutom desnicom na fašistički pozdrav. Njegovo objašnjenje je bilo da je samo želio blagosloviti ljude koji su se okupili.

Ovaj svećenik poznat je u Italiji i po tome što diktatora Benita Mussolinija smatra mučenikom te je, sukladno s tim, držao mise na njegovom grobu. Tam se dizanjem ruke "proslavio" na skupu neofašističke grupe Forza Nuova u Bergamu.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više