FBI uhitio Ghislaine Maxwell, suradnicu pedofila Jeffreyja Epsteina

Screenshot: YouTube/Westchester Digital Summit

FBI je uhitio Ghislaine Maxwell, suradnicu pokojnog financijera Jeffreyja Epsteina.

Maxwell su neke Epsteinove žrtve optuživale da je kao njegova suradnica organizirala seksualno trgovanje maloljetnicama, što je Maxwell uporno negirala.

Financijaš Jeffrey Epstein, kojega je savezni državni tužitelj Manhattana u srpnju 2019. optužio za spolno zlostavljanje, objesio se 10. kolovoza u svojoj ćeliji u New Yorku, piše BBC.

Mamila maloljetnice u društvo pedofila

Američki tužitelj za južni okrug New Yorka priopćio je da će tijekom dana objaviti optužbe protiv Maxwell radi "njezine uloge u seksualnom iskorištavanju i zlostavljanju više maloljetnica koje je počinio Jeffrey Epstein". 

Maxwell se povukla iz javnosti nakon smrti Epsteina, financijera optuženog za silovanje i seksualnu trgovinu maloljetnica tijekom gotovo dva desetljeća. 

Neke Epsteinove žrtve tvrde da ih je Maxwell namamila u njegovo društvo te da su ih seksualno zlostavljali njegovi moćni prijatelji i on.

Epsteinova bivša djevojka

Maxwell je jutros uhićena u Bradfordu u New Hampshireu, rekla je FBI-eva glasnogovornica Adrienne Senatore.

Trebala bi se pojaviti pred saveznim sudom u četvrtak, otkrivaju izvori za Reuters.

Maxwell je Epsteinova bivša djevojka i dugo je bila u njegovom užem krugu društva. U članku Vanity Faira iz 2003., Epstein je opisuje kao svoju "najbolju prijateljicu".

Epstein je pronađen mrtav u saveznom zatvoru u New Yorku u kolovozu prošle godine gdje je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem.

Pročitajte više