FBI već 45 godina ne može riješiti jedan od najmisterioznijih slučajeva - sada su od njega odustali

Screenshot: YouTube(NBC)

NAKON više od 45 godina potrage, FBI je objavio da će preusmjeriti resurse s potrage za zlogasnim otmičarem aviona poznatim kao D.B. Cooper, čime je ovaj slučaj praktički zatvoren, odnosno nikad neće biti riješen, piše Washington Post.

Slučaj je počeo 24. studenog 1971. godine, kada je čovjek kojeg FBI naziva D.B. Cooper gotovinom kupio jednosmjernu kartu za let 305 iz Portlanda za Seatlle. Ukrcao se na avion, a nakon što je naručio bourbon i sodu, stjuardesi je predao poruku na kojoj je pisalo kako ima bombu u aktovci. Potom ju je poslao do pilota s novom porukom na kojoj je pisalo da traži četiri padobrana i 200.000 dolara.

Nakon što je avion sletio u Seattleu, Cooper je dopustio da 36 putnika napusti avion u zamjenu za novac i nekoliko padobrana. Potom je natjerao pilota da ponovno uzleti i krene prema Mexico Cityju.

Nešto poslije 20 sati, dok je avion letio između Seatllea i Renoa, Cooper je iskočio iz aviona s novcem u rukama. Nitko ga nikad više nije vidio.

Tijekom godina pojavljivali su se brojni novi tragovi u potrazi za Cooperom, ali niti jedan nije rezultirao konkretnim otkrićem. Mnogi vjeruju da Cooper nije preživio skok iz aviona, ali ni njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

"Iako FBI cijeni ogroman niz dojava javnosti, ništa od podataka nije rezultiralo identifikacijom otimičara", stoji u priopćenju FBI-a.

Pročitajte više