Ferenčakova reakcija na optužnicu: To nemre bit!

TO JE NEMOGUĆE, to nemre bit!, kazao je Srećko Ferenčak upitan za komentar na optužnicu koju je protiv njega danas podiglo Županijsko državno odvjetništvo.

Podsjetimo, glavnog tajnika HNS-a i saborskog zastupnika Narodnjaka u prošlom sazivu parlamenta, Srećka Ferenčaka kao predsjednika i Petra Turkovića kao izvršnog direktora Hrvatskog nanbudo instituta, tereti se da su od Grada Zagreba otkupili zemljište po niskoj cijeni, jer je bilo namijenjeno Centru za dnevnu skrb invalidnih osoba. Zatim su na sebe preuzeli otplatu kredita, Turković sam na sebe, a Ferenčak na svoju firmu "Ferbos inženjering". Zatim su stekli vlasništvo nad zemljištem, a onda ga prodali Ivici Todoriću za izgradnju još jednog Konzuma.

"To je nemoguće kad istraga još traje! Dali smo još neke zahtjeve, to nemre bit!", kaže Ferenčak u potpunom nepovjerenju u postojanje optužnice. Naime, istraga protiv "nanbudo" dvojca već je jednom obustavljena, ali su se državni odvjetnici žalili pa je Vrhovni sud ipak dopustio da se afera sa skupocjenim zemljištem i dalje istražuje.

"Uložio sam svoje novce"

"Ja sam nevin i zna se što sam ja radio. Uložio sam svoje novce", kaže Ferenčak.

No, kada smo mu rekli da je ŽDO ustvrdilo da to zemljište nije trebalo pripasti u privatne ruke, nego za izgradnju Centra za skrb o invalidima, Ferenčak odgovara: "To je peterokatnica, samo je prizemlje trebalo ići u tu namjenu", kaže on.

Ako je i samo prizemlje trebalo pripasti Centru, zašto je onda sve trebalo biti prodano Konzumu, pitali smo glavnog tajnika HNS-a.

"Nemam vremena vam sad objašnjavati, moram na sastanak", ispričao se na naglom kraju razgovora Ferenčak i spustio slušalicu.

Čačić: Ferenčak će biti smijenjen, ako mu se dokaže krivnja

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više