Festival komornoga teatra od 4. do 13. srpnja u Umagu i Piranu

Međunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav" održat će se od 4. do 13. srpnja u Umagu i Piranu, rečeno je na današnjoj konferenciji Teatra u Zagrebu.

U okviru "Grand prix programa" na Sceni gradskog kazališta u Umagu bit će izvedeno osam predstava i četiri u Tartinijevu gledališču u Piranu, čime taj festival prvi put prelazi hrvatske granice.

U "Garibalde stage programu" ili u off-programu, koji će se izvoditi na glavnoj ulici u Umagu, nastupit će performeri i ulična kazališta.

Svaki će se dan u podne održavati okrugli stolovi na kojima će osim voditelja urednice dokumentarnog programa Slovenske televizije Žive E. Mali i dramaturga i ravnatelja zagrebačkog Teatra andTD-a Darka Lukića sudjelovati glumci i režiseri gostujućih predstava.

Tema ovoga, četvrtoga, festivala je prilagodba, a prvog su bila mala kazališta, drugog žena i trećeg djetinjstvo.

Nastupit će Istarsko narodno kazalište iz Pule u koprodukciji s B-51 ("Kraljice"), zagrebačko Kazalište "Kerempuh" ("Vaginini monolozi"), Slovensko narodno gledališče Drama iz Ljubljane, (Izboljševalec sveta i Razmadežna), Slovensko mladinsko gledališče iz Ljubljane (Play it again Caligula), Bad Company iz Zagreba (Rebro kao zeleni zidovi), Teatar andTD iz Zagreba (Norveške šume i Božanska glad), Mestno gledališče ljubljansko iz Ljubljane (Gospa z morja), Teatar Gavran iz Zagreba (Hotel Babilon), Jelisaveta Seka Sablić iz Beograda (Uho, grlo, nož...) i Teatri di vita (Lauto delle spose) iz Bologne.

Slavica Marin priredit će izložbu amaterskoga teatarskog plakata.

Pročitajte više