Festival novog cirkusa u Zagrebu

TREĆE izdanje Festivala novog cirkusa održat će se u Zagrebu od 28. studenoga do 3. prosinca 2007. godine. U šest festivalskih dana bit će predstavljeno osam skupina suvremenog cirkusa iz Francuske, Italije, Španjolske, Finske i Hrvatske.

Izvedbeni programi koji se redom naslanjaju na promišljanje koncepta "cirkusa zvuka" (u kojem cirkus odbija biti tek vizualni spektakl, te svoje poruke komunicira i dramskim tekstom, glazbom ili nekom drugom vrstom manifestacije zvuka), održat će se u Zagrebačkom kazalištu mladih, koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, Teatru ITD, MM Centru i Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Ulaznice za festivalske programe puštene su u prodaju, a informacijski punkt i festivalski ured nalazi se u Cirkuskom informacijskom centru, u Preradovićevoj 34. Festival novog cirkusa organizira udruga Mala performerska scena, u suradnji s Uredom za kulturu Grada Zagreba, Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Studentskim centrom, a uz potporu međunarodnih institucija i sponzora.

Prošlogodišnji Festival novog cirkusa pratilo je više od 3.000 posjetitelja, a stručna ga je kritika uvrstila među kazališne događaje godine.

Pročitajte više