Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčenatu od 18. do 22. srpnja

OVOGODIŠNJI, četvrti Festival plesa i neverbalnog kazališta u malom istarskom gradiću Svetvinčenatu, održat će se od 18. do 22. srpnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u zagrebačkoj vinoteci "Bornstein" na Kaptolu.

Festival će ove godine, kako je najavila umjetnička ravnateljica Snježana Abramović, okupiti izvođače iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Švicarske, Španjolske i Slovenije.

Tako će iz Hrvatske nastupiti tranzicijsko - fikcijsko kazalište "Trafik", kazališna skupina "Triko", plesne skupine "BADco" i "Ilinkt!".

Uz njih, Hrvatsku će koncertom predstaviti i Ana Rucner, te u paru s francuskim kiparom Denisom Tricotom, hrvatska plesačica Zrinka Šimičić.

Sloveniju će na Festivalu predstavljati koreograf Matjaž Farič.

"Compagnie les Intouchables - Penelope Hausermann" predstavnik je Francuske, a "Stephan Thoss Tanz Kompanie" predstavnik Njemačke.

Iz Švicarske na Festival stiže plesna skupina "Compagnie Krassen Krastev", te iz Španjolske plesna skupina "Lapsus Dansa Theatre" i koreograf Sol Pico.

Svaki dan Festival će donijeti po dvije različite predstave što će mu dati i dinamiku, napomenula je Abramović.

Ona je izrazila i žaljenje što se Festival u Svetvinčenatu vremenski podudara sa pulskim Festivalom.

Također, izrazila je i nadu da će sljedećih godina Festival u Svetvinčenatu prerasti u manifestaciju dužu od pet dana.

Festival plesa i neverbalnog kazališta podržavaju Ministarstvo kulture, Istarska županija, Gradski ured za kulturu grada Zagreba, Turistička zajednica Istre i Općina Svetvinčenat.

(Hina) sdju az

Pročitajte više