Fidel Castro o Obaminom govoru u UN-u: To su bile same besmislice

BIVŠI kubanski vođa Fidel Castro optužio je Baracka Obamu da je u nedavnom govoru na Generalnoj skupštini UN-a govorio same besmislice, a akciju NATO-a u Libiji nazvao je monstruoznim zločinom, prenosi Reuters.

Castra neko vrijeme nije bilo u javnosti, pa su krenula nagađanja da mu je zdravlje pogoršano, no pojasnio je da se proteklih mjeseci "bavio poslom koji mu je oduzimao vrijeme, pa nije objavljivao svoja razmišljanja".

SAD-u je poručio da se ponaša ratoborno i dvolično, Obamu je nazvao "jenkijevskim predsjednikom" koji neistinito prikazuje politiku prema Izraelu i Palestini, stanje u Iraku i Afganistanu i pobune u arapskim zemljama.

"Tko može shvatiti besmislice koje je predsjednik SAD-a izrekao pred Generalnom skupštinom", upitao se Castro.

"Postoji li netko tko bi želio ostati zabilježen jer je vlada njegove zemlje, pod njegovim vodstvom, podržala monstruozne zločine koje je počinio SAD i njegovi saveznici iz NATO-a? I uz sramotni monopol nad masovnim medijima i fašističke metode SAD-a i njihovih saveznika, koji pokušavaju prevariti i zbuniti svjetsku javnost, raste otpor naroda, što se može vidjeti iz rasprava u UN-u", poručio je Fidel.

Iako nije otkrio čime se bavi u zadnje vrijeme, njegovi prijatelji, predsjednici Venezuele i Bolivije, Hugo Chavez i Evo Morales, tvrde da je Castro u projektu vezanom za poljoprivredu.

Pročitajte više