Filip Vujanović predsjednik Crne Gore

FILIP VUJANOVIĆ uvjerljivo je pobijedio na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori u nedjelju, javlja agencija Reuters pozivajući se na ocjene neovisnih promatrača.

Vujanović, kandidat neovisne koalicije na čijem je čelu premijer Milo Đukanović, dobio je potporu više od 63 posto glasača, doznaje se od Centra za promatranje izbora (CEMI) manje od sat vremena nakon zatvaranja birališta.

Prema CEMI-ju izlazak na birališta bio je 48 posto. Midorag Živković iz Liberalnog saveza Crne Gore osvojio je 31 posto glasova dok je neovisni kandidat Dragana Hajduković dobio četiri posto glasova birača.

Put prema EU i ekonomske reforme prioritet Crne Gore

Put prema Europskoj uniji i ekonomske reforme su prioritet Crne Gore, izjavio je novi crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

"Sve aktivnosti koje vode Crnu Goru prema Europskoj uniji kao i put prema Partnerstvu za mir, program ekonomskih i socijalnih reformi, to su prioriteti za crnogorski narod", rekao je Vujanović, kandidat vladajuće koalicije Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), nakon što je Centar za demokratsku tranziciju Crne Gore objavio prve neslužbene rezultate svojih promatrača.

Pročitajte više