Filipović napao telekome

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

MINISTAR Davor Filipović nakon sjednice vlade održao je konferenciju za medije. Kaže da je zaključak vlade o vraćanju cijena na 31.12. takav da ga svi moraju poštovati ili će imati posla s inspekcijama.

 

"Ovo je odluka kojom se šalje jasna poruka da se mora misliti na naše sugrađane i da se ne smije neopravdano dizati cijene. U nekim su situacijama cijene išle gore i do 80 posto, to se ne smije raditi.

Svi koji se ne budu držali ovog zaključka, morat će nadležnim tijelima položiti račune. U slučaju da se to ne dogodi, iako vjerujem da će se svako razuman pridržavati ovog zaključka, to ne isključuje da ćemo mi u budućem razdoblju pribjeći i drugim načinima, možda i drugačijim poreznim opterećenjima", rekao je Filipović.

"Ovo nije nikakva molba, ovo je obvezujući zaključak. Jasno je poručeno da obvezujemo subjekte da vrate cijene na one od 31. 12. 2022.", kaže Filipović.

"Cijene na 31.12. Pojačane kontrole. Ne vjerujem da je ikome u interesu da mu porezna ili inspektorat ne izlazi iz prostora. Ne vjerujem da je ikome u interesu da donesemo odluku da više neće imati cijenu na temelju jesenskog paketa mjera koja je kud i kamo jeftinija od tržišne", rekao je.

Upitan je i o poskupljenju usluga telekoma.

"Vidim to kao problem, ozbiljan problem. Telekomi su obuhvaćeni našom mjerom o cijeni električne energije. Nije korektno sad najavljivati bilo kakva poskupljenja, posebno kad oni to rade. Oni dobivaju jeftinu struju. Pozivam ih da se drže ovoga da cijene budu na 31.12.", rekao je.

Pročitajte više