Finalni dokaz: Pogledajte video zapis muljanja HAC-ove Uprave!

PROTEKLA dva dana Index je objavio ukupno 20 dokaza o korupciji u Hrvatskim autocestama, a sve u sklopu naše akcije "Pomozimo Božidaru Kalmeti da smijeni Upravu HAC-a". Otkrili smo brojne malverzacije i prokazali lažne informacije koje je u javnost slala Uprava, kao i predsjednik Nadzornog odbora Zdravko Livaković. No, najbolji mogući dokaz danas su nam svojim izjavama dali sami članovi HAC-ove Uprave.

> Indexova tema: Afere u HAC-u

O zbivanjima s konferencije za novinare već smo izvijestili, ali pravi uvid u njihovo obraćanje javnosti daje tek ovaj video zapis u kojem Uprava HAC-a gordo ističe kako u njihovoj firmi afera nema i kako stoje iza svega što su napravili dok istovremeno priznaju da policija istražuje slučaj Josipa Pocrnića, njihove luksuzne automobile i sumnjive natječaje.

Automobile, dodajmo usput, prema vlastitim tvrdnjama zaslužuju, a fantomskog zaposlenika Pocrnića i dalje brane iako se među tri tisuće zaposlenika HAC-a oni koji su ga vidjeli mogu izbrojiti na prste jedne ruke. Nelogičnosti ugovore o Skladgradnji objasnili nisu, već su medijima pokušali zamazati oči floskulama o "transparentnosti i primjenama zakona javne nabave". Koji su i sami prekršili kad su potpisali ugovore o građenju autocesta ukupno vrijednih sedam milijardi kuna iako za njih nisu imali osigurana sredstva.

Ministre Kalmeta, slijedi li napokon reakcija koju ionako predugo čekamo?

Pročitajte više