Fincima su naši tramvaji bezvezni - bučni, uski, dugački

NISKOPODNI tramvaj u izradi hrvatske tvrtke Končar dobio je očajne kritike u Finskoj, i oni traže novog proizvođača. Putnici i čelnici gradskog prijevoznika u Helsinkiju nakon tri mjeseca korištenja dali su svoj pravorijek -  Crotram je prebučan, s premalo mjesta za sjedenje, uskim prostorom za noge, piše finski tisak.

Putnicima je smiješan zato što je s jedne strane predug, a opet ima tako malo mjesta za sjedenje, dok ih najviše iritira sustav ulaza i izlaza, jer nekad i vozač kontrolira otvaranje vrata tramvaja.

Donedavno, navodi Novi list, kritike iz Finske mogle su se čuti tek zbog slabosti zglobnog dijela tramvaja koji bi se mogao prilagoditi zahtjevnom geografskom terenu Helsinkija dodatnim učvršćenjem povezne konstrukcije.

Kako je Končar trebao Helsinkiju isporučiti 40 tramvaja, loše kritike mogle bi ga koštati posla vrijednog oko 100 milijuna eura. No, možda tramvaje kupi Sarajevo. List piše kako vlada sarajevskog kantona treba odlučiti hoće li testirati Crotram u rujnu, nakon čega bi Končar mogao ući u zajednički posao izgradnje tramvaja sa sarajevskim KJKP Gras.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više