Finski šef diplomacije - seksualni manijak?

FINSKI ministar vanjskih poslova Ilkka Kanerva je priznao kako je poslao preko 200 lascivnih SMS-ova "egzotičnoj plesačici" Johani Tukiainen i njenoj sestri.

Kanerva je izjavu dao nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU u Bruxellesu, rekavši kako SMS-ovi nisu imali "nikakav dramatičan sadržaj". Priznanje je dano nakon što su ga po tom pitanju žestoko bili pritisli domaći mediji.

Za sadržaj medija se saznalo zahvaljujući sestrama Tukianinen, koje inače pripadaju "egzotičnoj plesnoj" grupi pod naslovom "Dolls". Mlada plesačica i ministar su se upoznali u Laponiji tijekom siječnja, i sljedeća dva mjeseca joj je poslao oko 200 poruka - i to sve s državnog mobitela na račun poreznih obveznika.

Johana Tukianinen živi i radi u SAD, a poruke je dostavila finskom tabloidu "Hymy". Uredništvo časopisa je izjavilo kako razmišlja o tome da ih objavi.

60-godišnji Kanerva, inače, vodi konzervativnu Stranku nacionalne koalicije i voli se predstavljati kao obiteljski čovjek. Ukoliko se ispostavi da su optužbe sestara Tukianinen točne, to neće biti prvi skandal takve prirode u suvremenoj Finskoj.

Nedugo prije izbora u veljači je premijer Matti Vanhanen postao "junakom" knjige u kojoj njegova ljubavnica Susan Kuronen detaljno opisuje najintimnije detalje njihove veze, a sebe kao razlog zbog kojeg je konzervativni i obiteljski čovjek Vanhanen rastao od svoje dugogodišnje supruge Merje.

52-godišnji Vanhanen je svejedno pobijedio na izborima, a mnogi drže da je za to zaslužna knjiga, koja je image dosadnog i uštogljenog obiteljskog čovjeka zamijenila imageom klintonovskog macho zavodnika.

Hoće li Kanerva biti takve sreće još je teško vidjeti. Ovo mu, inače, nije prvi takav "nestašluk" s obzirom da je u proljeće 2005. godine foto-model Marika Fingeroos objavila da dobiva lascivne SMS poruke od Kanerve, tadašnjeg potpredsjednika finskog parlamenta.

Na današnje "nestašluke" je negativno reagirala Helena Virkunnen, parlamentarna zastupnica i predsjednica ženske organizacije Stranke nacionalne koalicije, rekavši kako cijeli slučaj o njenom kolegi i čelniku "ne ostavlja dobar dojam".

D.A.Foto: Daily Mail

Pročitajte više