Finski učenici danas se vratili u škole, ljetni raspust im počinje za dva tjedna

Foto: EPA

FINSKI učenici danas su se vratili u škole nakon što su osam tjedana ostali kod kuće zbog pandemije koronavirusa, samo dva tjedna prije početka ljetnih praznika. Djeca i mladi ipak bi najesen mogli ponovno učiti na daljinu, ovisno o tome kako će se razvijati pandemija koronavirusa.

U školama su provedene stroge mjere fizičke udaljenosti. Odmori će biti produljeni kako bi se izbjeglo previše djece istovremeno izvan razreda. Prostori u školama koji se ne koriste su prenamijenjeni u razrede kako bi se mogla osigurati fizička distanca. Isto tako, u cilju poštovanja epidemioloških mjera nastava nekim razredima počinje ranije, a nekima nešto kasnije.

Suradnica u nastavi: Mislim da ćemo se više koncentrirati na društvenu distancu nego na obrazovanje

"Mislim da ćemo se više koncentrirati na društvenu distancu nego na obrazovanje, kako bismo osigurali da djeca budu dobro", rekla je suradnica u nastavi Johanna Mauno.

Početkom tjedna rečeno je da se pripremaju zakoni koji bi omogućili školama rad na daljinu ako bi do polovice kolovoza, kada se djeca vraćaju u školu, došlo do povećanja broja oboljelih. U Finskoj ima oko 550.000 učenika.

 

Pročitajte više