Florida nudi 10 tisuća dolara za informacije o piromanima koji su izazvali požar

VLASTI na Floridi prikupljaju podatke o šteti nastaloj u velikom požaru koji na nekim lokacijama još nije ugašen. Floridski guverner Charlie Crist jučer je proglasio stanje opće opasnosti zbog prijetećeg požara s kojim se vatrogasci još uvijek bore i nastoje ga suzbiti.

Procjenjuje se da je plamena stihija uništila ili oštetila pedesetak kuća na području Palm Baya. Istražitelji još uvijek utvrđuju uzorke požara koji je, prema nepotvrđenim informacijama, namjerno podmetnut. uUpozoravaju građane da izbjegavaju područja na kojima još uvijek ima dima.

Floridske su vlasti odredile nagradu od 10.000 dolara za bilo kakvu informaciju koja će ih dovesti do uhićenja i osuđivanja osobe ili osoba odgovornih za izazivanje požara.

Zbog požara zatvorene škole

Gradske vlasti Palm Baya napominju da iz dana u dan imaju sve manje sredstava za borbu protiv vatrene stihije te pozivaju državu da reagira i uputi pomoć.

Zbog požara u svih 18 škola u Palm Bayu nije održana nastava, a dijelovi autocesta na širem opožarenom području bili su zatvoreni zbog dima odnosno loše vidljivosti.

Osim Palm Baya požarom su bila zahvaćena i područja u okrugu Brevard u okolici mjesta Cocoa, ali ti požari su stavljeni pod nadzor. Požarom su bili zahvaćena i područja u okrugu Brevard u okolici mjesta Cocoa, međutim i ti požari su stavljeni pod nadzor.

I.K.
Foto:
ENS

Pročitajte više