Fordovi auti imaju iste probleme kao Toyotini?



AMERIČKE službe za sigurnost na cestama istražuju pritužbe na zaglavljivanje papučica gasa pod podlošcima za noge u novim modelima Ford Fusiona i Mercury Milana.

Nacionalna služba za sigurnost prometa na autocestama otvorila je preliminarnu istragu nakon što je dobila tri pritužbe o podlošcima za sve vremenske uvjete ispod kojih su se zaglavile papučice gasa. Nema izvještaja o ozljedama ili sudarima.

Jedan Fordov glasnogovornik rekao je da je problem nastao zbog toga što vozači stavljaju podloške za sve vremenske uvjete na podloške koji već postoje. Podlošci za sve uvjete imaju upozorenja koja navode da ih se ne treba slagati na druge podloške.

Sličan problem kao kod Toyote

Problem je sličan onom koji je doveo do opoziva pet milijuna modela Toyotinih vozila. U slučaju Toyote vozači su se žalili da su automobili nekontrolirano ubrzavali kad su se papučice zaglavljivale ispod podložaka. Japanska kompanija riješila je problem smanjivanjem papučica gasa i micanjem dijela sagova iz automobila.

Iz NHTSA-e su rekli da istraga pokriva oko 250.000 modela Fusiona i Milana. Cilj preliminarne istrage je utvrditi jesu li pritužbe opravdane i istražiti koliko su ozbiljne.

Fusion, limuzina srednje klase, jedan je od najpopularnijih Fordovih modela. Mercury Milan je gotovo identičan automobil.

Pročitajte više