VIDEO Baldasar zatvorio put do plaže radi požara?!

Foto: Index

GRAD Split stavio je preko vikenda ogradu pod lokotom na put do plaže Ovčice. Ovakav zahvat već je izazvao priličan revolt Splićana, poglavito stanovnika Bačvica.

Vera Ferić, koncesionar plaže i voditeljica kafića Ovčice, pokrenula je za vikend peticiju za otvaranje prolaza.

"Ograda je stavljena preko vikenda, a jutros su je zaključali. Ovuda nam je prolazila dostava koja nije mala, a sada je to u potpunosti onemogućeno. Neki dan smo imali jedan moždani udar u kafiću. Hitna je morala odmah doći. Da je bilo zatvoreno, ne znam kako bi smo to napravili", kaže Ferić. 

Naredio gradonačelnik? 

Preko vikenda još nije bilo najjasnije tko je stavio ogradu, no danas dvojbe više nema. Jasno se vidi grb Grada Splita.

"Jasno je da je Grad postavio ogradu. Naredba je vjerojatno došla od gradonačelnika. Znamo da je nedavno gorio restoran, da se opet zapali, ja ne znam gdje će vatrogasci pronaći ključ. Morali bi vjerojatno rumbati vrata", kaže Ferić. 

"Van pameti je da prolaz bude zatvoren"

Nikakav odgovor iz Grada Splita zasad nije dobila.

"Ne znamo tko nam je ključar. Poslala sam im jutros pismo, još nismo dobili odgovor. Peticija je išla jer sam ovo je javni put do plaže. Van pameti je da bude zatvoren. Tražimo otvaranje pristupa i pješacima i invalidima, hitnim službama. Pristup mora biti otvoren. Peticiju je dosad potpisalo 280 ljudi, a elektronski zapis ide jako brzo, mislim da smo na ukupno 600 potpisa, a bit će ih još. Sutra ću tražiti razgovor kod gradonačelnika da mi objasne kako ću funkcionirati kao koncesionar, a kao građanin tražim da prolaz funkcionira", kazala nam je Ferić.

Grad Split: Ogradili smo prostor da ne dođe ponovno do požara

Tražili smo od Banovine da upozna javnost s razlozima postavljanja ograde. Odgovor je bio iznenađujući. Postavljanjem ograde htjeli su spriječiti ponovno izbijanje požara?!

"Nakon što je na području Šumice nedavno izbio požar, Grad Split je uz pisanu suglasnost suvlasnika zemljišta ogradio pristup motornim vozilima radi sprječavanja ponavljanja takvog ili sličnog požara. Obzirom da je jedan dio ograde pokretan, omogućili smo pristup vatrogascima, Hitnoj pomoći i Parkovima i nasadima", stoji u odgovoru Damira Babića, voditelja Odsjeka za komunalne poslove.

Šumica izgorjela u podmetnutom požaru, a u Banovini misle da je netko bacio opušak iz auta!?

Zanimljiv odgovor, pogotovo ima li se u vidu da je restoran Euphoria, ex Šumica, izgorio zbog požara koji je podmetnut. Policija i dalje istražuje slučaj, počinitelje nisu pronašli, a u Gradu Splitu očito misle da se radilo o nekakvom čiku nemarno odbačenom iz automobila, što jednostavno ne korespondira s rezultatima očevida koji je utvrdio da je zapaljena veća površina u sali za goste pa tako nije pronađen ni epicentar požara.

Suvlasnik Skejić: Neka Ferić otvori put preko svoje zemlje

Ivan Skejić, jedan od suvlasnika, kaže da s ogradom nije ništa sporno.

"Šumica je izgorila, zar treba i šuma da izgori?!", kaže Skejić.

Predložio je Ferić da ona otvori put preko svoje parcele.

"Tu je ona odmah u susjedstvu pa neka ona napravi put do plaže. Zašto bi išao preko naše zemlje?", kazao nam je Skejić.

Pročitajte više