Belgijci teško ozlijeđeni u prometnoj. Auti koji su sudjelovali u nesreći smrskani

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer oko 20:45 na dionici državne ceste broj 53 kod Podcrkavlja dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena, priopćila je PU brodsko-posavska.

Provedenim očevidom je utvrđeno da je 57-godišnji državljanin Republike Hrvatske upravljao osobnim automobilom te se kretao iza vozila belgijskih nacionalnih oznaka u kojem su se nalazili strani državljani. Riječ je o 28-godišnjem vozaču i 36-godišnjoj suvozačici iz Kraljevine Belgije.

Do prometne nesreće je došlo kada je 57-godišnji vozač započeo pretjecati automobil ispred sebe, da bi u tome trenutku državljanin Belgije počeo skretati ulijevo na poljski put, pri čemu je došlo do udara između ta dva automobila.

Intervenirali vatrogasci

Nakon udara oba automobila su sletjela s kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni državljani Kraljevine Belgije, dok je vozač iz drugog automobila lakše ozlijeđen.

Prilikom postupanja djelatnika hitne medicinske pomoći pozvani su djelatnici DVD-a Podcrkavlje koji su intervenirali prilikom izvlačenja ozlijeđenih osoba, objavila je brodsko-posavska policija.

U vezi prometne nesreće dostavljeno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pročitajte više