FOTO Na Pelješcu u more gurnuo Twingo koji mu je smetao za betoniranje uvale

Foto: Dubrovački dnevnik

KAKO javlja Dubrovački dnevnik, 17. kolovoza je, u mjestu Luka na Pelješcu, mještanin B.F. svojim automobilom gurnuo u more automobil u vlasništvu I.D.

Spomenuti događaj su im potvrdili iz PU dubrovačko-neretvanske.

"Možemo potvrditi da su policijski službenici Policijske postaje Ston u četvrtak, 17. kolovoza, oko 12.30 sati, intervenirali u mjestu Luka, na području Općine Ston, kada je 42-godišnjak osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka odgurao neregistrirano vozilo u vlasništvu 35-godišnjaka do kraja obale, uslijed čega je vozilo palo u more. S obzirom na to da se radi o pomorskom dobru, policija je o svemu obavijestila nadležnu lučku kapetaniju kako bi poduzeli mjere iz svoje nadležnosti. Od vlasnika neregistriranog vozila zaprimljena je kaznena prijava za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, a 42-godišnjak je na mjestu događaja prekršajno sankcioniran po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Policija je zaprimljenu kaznenu prijavu i postupanje po prekršaju proslijedila nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku", potvrdili su za Dubrovački dnevnik.

"Čuo sam kako na strani gdje oni žive žele napraviti nekoliko apartmana"

Kako je izjavio I.D., njegov automobil je gurnut u more zbog nasipanja mora od strane B.F. i D.F, školjkara tvrtke Ponta Luke, za koje on tvrdi kako je uzurpiranje morskog dobra.


"Čuo sam kako na strani gdje oni žive žele napraviti nekoliko apartmana. U garažama im je otpremni centar, a tu proizvodnju žele prebaciti na našu stranu. Taj dio su htjeli asfaltirati da bi mogli proizvoditi, prati, dovesti gajbe, dakle, žele prebaciti industriju ispred naših kuća. Nećemo dopustiti da gledamo te klončine. Luka je prelijepo mjesto i ima sjajnu perspektivu za razvoj turizma, ima potencijal, a naš dio sliči na katastrofu", rekao je.

Održan sastanak mjesnog odbora

Kako saznaje Dubrovački dnevnik, u vezi tog problema održan je i sastanak Mjesnog odbora gdje se upozorilo i na taj problem pa su B.F. i D.F. bili upoznati s negodovanjima dijela mještana.

"Proces se ne bi smio raditi u mjestu. Nemamo budućnost ako stanje ostane nepromijenjeno. Hoće li jedni graditi apartmane i razvijati turizam, a da toliko familija ostane u klončinama i smradu? Došli su ljudima na 10 metara od kuća, smetaju ispod prozora i zagađuju more“, upozorio je I.D.

Cijela situacija kulminirala je vandalizmom kada je automobil I.D. bačen u more kako bi se, kako tvrdi vlasnik uništenog vozila, moglo krenuti s betoniranjem.

Iz Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije tvrde kako nisu dozvolili spomenute radove te kako niti zahtjev za radovima nisu zaprimili.

Pročitajte više