Foto i video: Kamenje na policiju, suzavac na navijače u Mostaru

"BJEŽI, suzavac! Bačen je prvi suzavac", zadnje su artikulirane riječi koje se mogu čuti u videouratku koji su navijači nogometne reprezentacije BiH postavili na YouTube. Nakon toga počinje bježanje i kašljanje.

Pokušaj ubojstva u Zenici, kamenovana kolona vozila u Doboju, brojni dugi neredi u Bosni i Hercegovini, te konačno obračun policije i navijača i Mostaru  - ružno su i primitivno naličje fenomenalnog niza pobjeda nogometne reprezentacije BiH.

Zadnji incident na koji se referiramo, a o kojemu je opširno izvijestio bljesak.info, dogodio se u satu nakon završetka utakmice, kada se skupina od dvadesetak mladića iz istočnog dijela grada počela kretati prema Španjolskom trgu.

Policajci su ih ocijenili kao potencijalnu opasnost pa su ih, Bljesak navodi "uz minimalnu uporabu sile", zaustavili prije nego su stigli na Bulevar.

"Pjevali, slavili i uživali"

Nakon što su udaljeni prema istočnoj obali Neretve, navijači reprezentacije BiH su počeli bacati kamenje na policiju. Policija je neko vrijeme to tolerirala, no ubrzo su, nedaleko od Hotela Bristol ispalili suzavac, što je konačno rastjeralo "nabrijane navijače". Navijači su pak cijelu sinoćnju situaciju vidjeli na ovaj način:

"Mostarski vjerni navijači su izašli na ulice i slavili do kasno u noć i okupili se na trgu Musala. Na tamošnjem sastanku su pjevali, slavili i uživali sve dok nisu bili rastjerani od strane policije uz pomoć suzavaca. Na trgu je bilo oko dvije tisuće navijača", stoji u informacijama o videu. Kamenje se ne spominje.

Slična situacija se, navodi portal, odigrala i oko ponoći na Bulevaru kod Doma zdravlja, gdje je policija također intervenirala kako bi razbila skupinu navijača.

A.B.
Foto: Bljesak.info

Pročitajte više