FOTO I VIDEO Meksiko pogodio razoran potres, poginule dvije osobe

Foto: EPA

MEKSIKO je jučer pogodio razoran potres, a tamošnji seizmolozi navode kako mu je magnituda bila 7.7 po Richterovoj ljestvici. 

Epicentar je bio na obali Tihog oceana, a civilna zaštita iz Colime, savezne države koja je najjače pogođena potresom, javlja kako je nađeno tijelo još jedne osobe. U tijeku je izvlačenje stradale osobe iz ruševina.

 

Jedna osoba je ozlijeđena i uglavnom gradu Meksika, Ciudad de Mexicu, ali gradonačelnica Mexico Cityja, Claudia Sheinbaum, rekla je da nema trenutnih izvješća o šteti u glavnom gradu nakon podrhtavanja, koje se dogodilo na isti dan kao i veliki potresi koji su pogodili zemlju 1985. i 2017. godine.

Potres se dogodio manje od sat vremena nakon simulacije alarma za potres

Jak potres dogodio se manje od sat vremena nakon simulacije alarma za potres, povodom godišnjice dvaju razornih potresa koji su se dogodili prije pet i 32 godine, na isti dan, 19. rujna. 

Humberto Garza stajao je ispred restorana u Mexico Cityju, držeći svog trogodišnjeg sina. Garza je rekao da se alarm za potres oglasio tako brzo nakon godišnje simulacije da nije bio siguran da je stvaran.

“Čuo sam alarm, ali je zvučao jako daleko”, rekao je.

Guverner iz Meksika: Nije točno da je izdano upozorenje za tsunami

Meksički mediji prenose izjavu guvernera regije Colima koji je izjavio kako nije točno da je izdano upozorenje za tsunami. 

Rekao je kako je zabilježena šteta u 10 općina u toj regiji. 

Potres je pogodio Meksiko na isti dan kao i razorni potresi 1985. i 2017. godine. Tisuće ljudi poginule su u potresu 1985., a više od 350 poginulo je u potresu 2017.

Pročitajte više