FOTO I VIDEO U uvali Vruja ruše bespravnu gradnju

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Tri mjeseca nakon početka rušenja ilegalno sagrađenih objekata u predivnoj uvali Vruja, između Brela i Omiša, bageri još uvijek rade na vraćanju ovog dijela obale u prvobitno stanje. Fotoreporter Pixsella snimio je jučer kako utovaruju građevinski otpad u brod.

 

Uvala Vruja postala je sinonim za devastaciju obale. Čak 21 godinu nakon početka bespravne gradnje i dvije godine nakon što je bespravnom graditelju Stipi Latkoviću ukinuta koncesija za korištenje pomorskog dobra na ovoj lokaciji, rušenje je konačno započelo 2. lipnja.

Proces rušenja započeo je s uklanjanjem ceste i potpornih zidova dugih dva kilometra, koji povezuju Jadransku magistralu s malim hotelom. Nakon toga slijedi rušenje hotela, manjeg uzgajališta jastoga, vinskog podruma, bazena i betonskog lukobrana koji je narušavao prirodni tok mora u uvali.

Naredbom državnog inspektorata, cijela uvala treba biti vraćena u prvotno stanje. To uključuje temeljito rušenje svih nelegalno izgrađenih objekata, čišćenje terena te uklanjanje građevinskog otpada. 

Pročitajte više