FOTO Iranci na ulicama, mole za nestalog predsjednika

Foto: EPA

Nacionalna televizijska kuća zaustavila je svoj redoviti program kako bi prikazala molitve koje se održavaju za predsjednika Raisija diljem zemlje, dok se u kutu ekrana prikazuje prijenos spasilačkih timova koji pretražuju planine.

Jedna građanka Teherana, 29-godišnja novinarka koja se predstavila samo kao Vakili, izjavila je za novinsku agenciju AFP da se boji najgoreg i rekla da se prisjeća prethodnih napetih trenutaka posljednjih godina.

“Nadam se da su dobro i da će ih pronači. Čudan je to osjećaj, kao što smo prije imali sa oleimanijem”, rekla je, misleći na zapovjednika Revolucionarne garde koji je ubijen u napadu američke bespilotne letjelice u Bagdadu 2020. godine.

"Jako sam ožalošćen", rekao je drugi stanovnik glavnog grada, zaposlenik privatnog sektora po imenu Hadi.

Podsjetio, helikopter u kojemu su se nalazili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i iranski ministar vanjskih poslova srušio se u nedjelju popodne dok je prelijetao planinsko područje po gustoj magli na povratku iz posjeta granici s Azerbajdžanom.

Iranski dužnosnik koji je želio ostati anoniman rekao je Reutersu da su životi Raisija i ministra vanjskih poslova Hoseina Amirabdolahiana nakon pada helikoptera u opasnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.