FOTO Ispred bolnice na splitskim Križinama podignuti šatori

Foto: MORH/ZzP / J. Šindler

ISPRED Hitnog prijema KBC-a Split na Križinama Hrvatska vojska postavila je dva šatora koji će služiti za opservaciju pacijenata koji čekaju rezultate PCR testova na Covid-19.

Postavljeni šatori tipa Aljaska imaju rasvjetu, te sustav za grijanje i hlađenje, a u njima će biti postavljeno po deset kreveta, doznaje se od satnika Josipa Šindlera,

U podizanju šatora sudjelovalo je 14 pripadnika Zapovjedništva za potporu, a došli smo na poziv splitske bolnice, rekao je Šindler, dodavši da u slučaju potrebe imaju još takvih šatora.

U splitskoj bolnici posljednjih dana traje preseljenje pojedinih odjela s jednog lokaliteta na drugi, a sve kako bi se povećao broj kreveta za korona pozitivne osobe. Trenutno je u toj bolnici 170 kreveta od čega je s današnjim danom zauzeto njih 89.

"U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja epidemije koronavirusa SARS-CoV-2, a temeljem Odluke ministra obrane Republike Hrvatske i zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS RH, pripadnici Zapovjedništva za potporu danas, 4. rujna 2020. godine pružili su potporu Kliničkom bolničkom centru Split – Križine postavljanjem dva šatora Alaska s pripadajućim termogenima i dvadeset ležaja te osiguranjem stručnog osoblja za praćenje rada ispravnosti tijekom epidemioloških mjera.

Za potrebe ove zadaće bilo je angažirano četrnaest pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom (jedan šleper, kamion, viličar i kombi). Dva šatora tipa Alaska na zahtjev KBC-a Split postavljena su uz KBC Split poradi zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od COVID-19", priopćili su iz MORH-a.

Pročitajte više