FOTO Klimatski aktivisti objesili natpis na londonski Tower Bridge, zatvoren promet

AKTIVISTI ekološke organizacije Extinction Rebellion prisilili su danas vlasti da zatvore londonski Tower Bridge postavivši na njemu transparent koji poziva da odmah zaustave nove infrastrukturne projekte povezane s fosilnim gorivima.

Na transparentu dimenzija 22 metra s 3 pisalo je "Ukinite fosilna goriva sada". Osim toga, dvoje militanata visjelo je pomoću užadi iznad Temze, pa je policija prekinula promet tim poznatim pokretnim mostom. 

Extinction Rebellion je u priopćenju istaknuo da su ovu akciju izveli na ulazu u londonski City, koji je "izvor financiranja energije od fosilnih goriva".

Organizacija najavljuje nove akcije

Organizacija najavljuje nove akcije u Londonu od subote.

Militanti Extinction Rebelliona i organizacije Just Stop Oil zadnjih su osam dana blokirali naftne infrastrukture.

Britanska vlada predstavila je u četvrtak novu strategiju za energetsku sigurnost usvojenu pod pritiskom rata u Ukrajini i rasta inflacije, koja potiče brži razvoj nuklearne energije i obnovljivih izvora energije, ali i fosilnih goriva u Sjevernom moru.

Otkako je 2018. osnovan, Extinction Rebellion izveo je niz zapaženih akcija koje su paralizirale dijelove Londona, zbog čega su bile uhićene stotine njegovih aktivista.

Pročitajte više