FOTO Mostar je zatrpan tonama smeća, cijeli grad smrdi

RADNICI komunalnog poduzeća započeli su odvoziti tone smeća s ulica Mostara, koji je dva tjedna bio zatrpan gomilama otpada nakon što je udruga "Jer nas se tiče" odlučila deblokirati deponij Uborak, sjeverno od toga grada.

Udruga, koje okuplja građane naselja u blizini odlagališta otpada, traži njegovo zatvaranje te se protivi rješenju da se novi deponij izgradi odmah do postojećeg. Na ovaj deponij smeće uz Mostar odlaže i desetak općina u Hercegovini. Tijekom dvotjedne blokade u gradu su se nagomilale tone smeća, zbog čega je prijetila zaraza, a gradom se širio nesnosni smrad.

Nakon što je policija najavila da će intervenirati i prekinuti blokadu, udruga "Jer nas se tiče" objavila je da prestaje s blokadom deponija. 

„Ne možemo dopustiti da svi građani Mostara i okolice nastave ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih, koji se nisu pobrinuli za smeće na ulicama. Zbog toga smo, isključivo zbog građana Mostara i okolnih naselja, na sastanku članova udruženja, odlučili privremeno dopustiti odlaganje otpada na deponij na Uborku“, navodi udruga u objavi na Facebook profilu.

Udruga ističe da sada očekuje hitno uključivanje vlasti Hercegovačko-neretvanske županije i Federacije BiH u rješavanje problema, te prihvaćanje njihovih zahtjeva koji podrazumijevaju zatvaranje ovog regionalnog deponija. Članovi udruge također su upozorili da će, u slučaju neprihvaćanja njihovih zahtjeva, biti primorani ponovo blokirati deponij na Uborku.

 

Pročitajte više