FOTO Obnovljena glavna šetnica u Bjelovaru, Hrebak se hvalio uštedama

Foto: Igor Kokoruš/HINA

ZAVRŠILA je obnova glavne bjelovarske šetnice, gradskog korza, vrijedna oko 1.25 milijuna eura, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj se gradonačelnik Dario Hrebak pohvalio da je pritom ušteđeno 100.000 eura.

Radovi na žili kucavici društvenog života Bjelovarčana trajali su nešto više od godinu dana, a korzo je dobio potpuno nov izgled zahvaljujući novim opločnicima, sadnji novih stabala i novoj komunalnoj opremi. Usto, postavljeni su stupići na ulaze u korzo te je onemogućeno prometovanje šetnicom dugom 565 metara. Za dostavljače su predviđena posebna parkirališna mjesta, a ulazak na korzo omogućen je za žurne službe i stanare.

Biskup blagoslovio šetnicu

Hrebak se pojavio na konferenciji za novinare u društvu predstavnika Crkve, vatrogasaca, ugostitelja, stanara, projektanta i izvođača radova, istaknuvši da je korzo sada puno zeleniji i ljepši, a predstavlja modernu i urbanu šetnicu.

"Puno je novosti, tu su sada klupice, stupići i slično, ali najvažnije je to da su građani zadovoljni. Radovi su ugovoreni na 1.3 milijuna eura, no na kraju smo platili 100.000 eura manje i tako uštedjeli", kaže Hrebak.

Dodao je da su drveće i klupice na zadnjoj dionici prijavljeni na natječaj za Fond za zaštitu okoliša, odakle se očekuje ukupno 300.000 eura za zelenu infrastrukturu, pa zato još uvijek nisu postavljene. Novu šetnicu blagoslovio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

Pročitajte više

 

Pročitajte više