VIDEO, FOTO Vatrogasac ozlijeđen u požaru kod Klisa, gori između Šibenika i Vodica

Foto: Čitatelj Indexa, Index, Ivo Cagalj/PIXSELL

PONOVO je buknuo požar kod Splita. Na predjelu Majdana između Klisa i Solina u gustoj borovoj šumi planulo je iza 14 sati, a vatra se brzo širila i zaprijetila naselju Klis Kosa. Došla je do prvih kuća, iz jedne je evakuiran nepokretni invalid. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, sve kuće su spašene, osim jedne drvene montažne koja je u potpunosti izgorjela. Jedna starica se nagutala dima pa je prebačena u bolnicu.

Nad požarištem su se ubrzo pojavile zračne snage. Tri kanadera i dva helikoptera napravili su veliki posao. U niskom letu precizno su bacali vodene bombe. Požar je oko 16.30 sati stavljen pod kontrolu.

Na izlazu iz Splita stvorile se kilometarske kolone

Zbog požara je zatvorena brza cesta Solin - Klis, pa su se na izlazu iz Splita i u Solinu stvorile kilometarske kolone. Nastao je totalni prometni kolaps. Na izlaz iz Splita čekalo se barem sat vremena. Brza cesta je ponovno otvorena iza 17 sati.

Gradonačelnik Solina: Ne mogu se oteti dojmu da se neki požari nisu dogodili slučajno"

Na požarištu smo zatekli i gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića. "Izgorjelo je dosta terena, vjerujemo da ćemo uspjeti lokalizirati požar. Čuli smo da je vatra došla među kuće, ali da nisu ugrožene. Situacija nije dobra. Gori borova šuma. Veliki broj vatrogasaca je na terenu", kazao je za Index.

"Ne mogu se oteti dojmu da se neki od ovih požara nisu dogodili slučajno", dodao je Ninčević.

I od drugih smo čuli sumnje da je ovaj požar potpaljen. Navodno je izbio kraj ceste na putu od Majdana prema Klis Kosi. Dok se vatra još nije ugasila, požarište su obilazili policajci. Kada se sve pogasi, pronaći će centar požara i napraviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara.

Vatrogasac ozlijeđen na požarištu

Vatrogasac, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic, ozlijeđen je u srijedu popodne na požarištu na području Klisa te je vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjel za plućne bolesti splitskog KBC-a i stanje mu je stabilno, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Ozlijeđeni vatrogasac bio je angažiran na gašenju požara na području Majdana kod Klisa, a prema informacijama iz DVD-a Vranjic, trenutačno se osjeća dobro.

> Ukoliko imate fotografije ili snimke s lica mjesta koje želite podijeliti s nama, pošaljite ih na desk@index.hr ili u inbox naše Facebook stranice, a mi ćemo ih objaviti!

Gori između Šibenika i Vodica

Uz Benkovačku cestu, između Vodica i Šibenika, u srijedu nešto prije 17 sati buknuo je požar, na požarištu gasi 48 vatrogasaca s 19 vozila, a dva kanadera i dva air traktora u preletu su ispustili nekoliko vodenih bombi, doznaje se u Županijskom centru 112.

Izvijestili su i da je do sada opožareno oko 4,5  hektara.

Požar još uvijek nije lokaliziran.

Vatrogasci obranili kuće u selu Gardun kod Trilja

U poslijepodnevnim satima u srijedu požar je buknuo i na području Trilja, a najkritičnije je bilo u selu Gardun gdje se vatra približila kućama, ali su ih vatrogasci uspjeli obraniti, doznaje se od triljskih vatrogasaca.

"Bilo je kritično u selu Gardun gdje se vatra približila kućama u zaseocima Skejo i Žuljevići. Zahvaljujući naporima vatrogasaca, vatrena stihija je zaustavljena i kuće su obranjene", rekao je za Hinu zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trilj, Mladen Klarić.

Po njegovim riječima, snaga otvorenog plamena u kasnim poslijepodnevnim satima na tom se požarištu smanjuje i očekuje se da će taj požar, u čijem gašenju pomažu i kanaderi,
ubrzo biti stavljen pod nadzor.

 

  

Pročitajte više