FOTO Ovako će izgledati Terme Tuhelj

Foto: Terme Index

Terme Tuhelj kreću u najveći investicijski ciklus do sada vrijedan 27 milijuna eura, izvijestili su iz te tvrtke.

Ugovor za izvođenje radova potpisan je u utorak u vlasničkoj tvrtki Terme Tuhelj, slovenskim Termama Olimia (Podčetrtek) s MDK Građevinarom, pri čemu se ističe da je to najveći pojedinačni ugovor u povijesti Termi Olimia i Termi Tuhelj.

Cjelovitim uređenjem zapadnog dijela Termi Tuhelj proširit će se, rekonstruirati i modernizirati unutarnji bazeni, saune, izgraditi novi restoran sa zelenim krovovima, novi trg, šetnica, fontana i recepcija kupališta za vanjske posjetitelje, kao i novi smještajni objekt s 46 soba povezanih toplom vezom s ostatkom smještajnih kapaciteta.

Planirana je i daljnja digitalizacija poslovanja i edukacija zaposlenika ka zelenom, s ciljevima održivosti i usmjerenjem na uvođenje obnovljivih izvora energije, što bi Termama Tuhelj trebalo donijeti energetsku učinkovitost te efikasnije upravljanje resursima i bolje pozicioniranje na tržištu.

Od ukupne investicije 6.6 milijuna eura pokrit će se iz Mehanizma za oporavak i otpornost (NPOO).

Terme Olimia su vlasnici Termi Tuhelj zadnjih 20 godina, tijekom kojih su u Tuhelj uložili više od 30 milijuna eura u rekonstrukciju, dogradnju, unapređenje sadržaja i usluga te edukaciju zaposlenih, kaže direktor Termi Olimia Florian Vasle.

Novi investicijski ciklus počeo je polovicom 2023., kada je u Termama Tuhelj na prostoru postojećeg parkirališta izgrađeno natkriveno parkiralište s vlastitom solarnom elektranom  i kotlovnicom na drvenu biomasu u što je uloženo 4.5 milijuna eura.

Iz Termi Tuhelj iznose i da stalno imaju porast broja noćenja i prihoda te da im je i 2023. bila rekordna, s gotovo 67 tisuća turista koji su ostvarili više od 165.5 tisuća noćenja. To je pet posto više nego 2022. godine.

Prihodi su porasli za 19 posto, na 14 milijuna eura.

Pročitajte više