FOTO Ovako izgleda mjesto gdje je sinoć poginula žena nakon slijetanja auta u more

Foto: Božo Radić/Cropix

Očevidom je utvrđeno da je vozilom koje je sletjelo u more na Pelješcu, pri čemu je poginula putnica, upravljao 47-godišnjak koji je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište, priopćila je dubrovačko-neretvanska policija. S njim je u vozilu bilo još troje putnika - 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja.

Vozeći se iz smjera Stona u pravcu Splita, pogrešno je skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu, dodaje se. Odmah nakon slijetanja iz vozila su samostalno i bez ozljeda uspjeli izići vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu.

Njeno su tijelo oko 2:25 izvukli ronioci Interventne jedinice policije. Alkotestom je utvrđeno kako je vozač vozio pod utjecajem alkohola od 0.81 g/kg. Uhićen je te će zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, uz kaznenu prijavu, biti doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Tijelo preminule putnice je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice, gdje će se utvrditi točan uzrok njezine smrti.

Slična nesreća dogodila se i prije 7 mjeseci

Ovo je druga nesreća na tom mjestu u sedam mjeseci. 19. kolovoza prošle godine život je u toj uvali izgubio 27-godišnji Indijac, također nakon slijetanja automobilom u more. Vozio je rent-a-car, a u društvu stradalog bila je njegova djevojka, koja u tom trenutku nije bila u vozilu.

Očevidom je bilo utvrđeno da indijski državljanin tijekom parkiranja nije povukao ručnu kočnicu na automobilu zagrebačkih tablica te je završio u moru.

Pogledajte kako izgleda mjesto slijetanja

Postavlja se pitanje kako izgleda mjesto koje je vozač sinoć loše procijenio. Naime, do pristaništa vodi cesta, nizbrdica u blagoj okuci. U jednom trenutku cesta završava i počinje par desetaka metara dugačko pristanište.

Na početku pristaništa, odnosno na samom kraju ceste, na asfaltu piše "Trajekt Ferry" te je tu i strelica koja pokazuje prema pristaništu. Valja dodati da su boja ceste i pristaništa različitih nijansi sive boje.

Tu se nalaze i kućica Jadrolinije i manji ugostiteljski obrt. Predviđeno je i parkiranje za par desetaka automobila.

 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više