FOTO Ovo su napadači ubijeni na Kosovu

Igor Milenković, Bojan Mijailović i Stefan Nedeljkovi Foto: Klix.ba, Twitter

Potvrđeni su identiteti trojice od četvorice ubijenih napadača koji su prije dva dana sudjelovali u napadu na državnu policiju Kosova, prilikom koje je ubijen i jedan policajac.

Kako prenose kosovski mediji, radi se o Igoru Milenkoviću, Bojanu Mijailoviću i Stefanu Nedeljkoviću, trojici iz Zvečana, dok je identitet četvrtog napadača za sada nepoznat. Milenković (50) je otac dvoje djece, a radio je kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, informacije o tome čime su se bavili Mijailović i Nedeljković (31) za sada nisu poznate, javlja Klix.ba.

Ranije je objavljeno da su u samostanu koji su zauzeli teroristi, tijekom pretresa nakon okončanja akcije kosovske policije, pronađeni dokumenti Milana Radoičića, poznatog kriminalca s američke crne liste. Podsjetimo, u napadu Srba na policiju Kosova koji se dogodio na sjeveru ove zemlje ubijen je jedan kosovski policajac, dok su dvojica ranjena.

Pucnjava se dogodila u mjestu Banjska. Kosovska policija navodi da su njihovi pripadnici napadnuti nakon što su uočili blokadu ceste. U razmjeni vatre ubijena su četiri napadača. Nakon što je kosovska policija stavila situaciju pod kontrolu, premijer Albin Kurti priopćio je da je kod uhapšenih pronađena ogromna količina vojnog naoružanja kojim su planirali napade na kosovske institucije.

Kako je naglasio Kurti, policija je zaplijenila stotine pušaka, ali i municiju.

"U današnjoj operaciji protiv naoružanih terorista, kosovska policija zaplijenila je stotine pušaka i municije, uključujući tešku vojnu opremu kao što su mitraljezi, granate i drugo. Naša policija ostaje u bliskoj suradnji s KFOR-om i EULEX-om. Operacija je u tijeku", rekao je Kurti.

Pročitajte više

 

Pročitajte više