FOTO Pogledajte satelitske snimke, ovo je nebo nad Ukrajinom prije mjesec dana i sad

Foto: NASA

NOĆNE satelitske snimke koje objavljuje NASA pokazuju kako su urbani dijelovi Ukrajine obavijeni mrakom otkako je počela invazija. Sky News je usporedio satelitske snimke od 7. veljače i 7. ožujka (prije dva dana).

NASA-ina slika ispod snimljena je 7. veljače 2022. Prikazuje kako je Ukrajina izgledala noću prije mjesec dana i prije no što je Rusija izvršila invaziju 24. veljače. Skupine svjetala u naseljenim područjima kao što su gradovi ili na nekim značajnim cestama na karti se pojavljuju kao bijele.

Za usporedbu, na slici ispod može se vidjeti kako je Ukrajina izgledala u noći 7. ožujka 2022. Sada se vidi samo mala količina bijele boje - većina noćnih izvora svjetla se ugasila.

Na snimkama također možemo vidjeti utjecaj rata na pojedine gradove i regije Ukrajine. Na donjim slikama vidi se Kijev. Neka područja izgledaju zamućena na slici snimljenoj 7. veljače zbog oblaka. Unatoč tome, prijestolnica je jako osvijetljena, s naletom svjetlosti koja se spiralno širi prema van. Deseci malih točkica prekrivaju ostatak slike.

Mjesec dana kasnije cijelo područje je gotovo potpuno mračno. Svjetlo koje dolazi iz grada Kijeva uvelike je smanjeno, a 7. ožujka vidljivo je samo nekoliko drugih svjetala.

Pročitajte više