FOTO Poljak na Čiovu izbetonirao put od vile do mora, usred plaže

Otočani s Čiova, točnije iz mjesta Slatine, kako kažu, muku muče s Poljakom koji godinama maltretira mještane i devastira pomorsko dobro. Najnovija ilegalna betonska "instalacija" s odvodnim cijevima nastala je prije samo dva dana, a sve se događa na šljunčanoj plaži koju Slatinjani nazivaju Dionice, piše Morski.hr.

"Mještani već par godina vode bitku. Komunalni redari su bili u već nekoliko navrata, ali nikome ništa. Poslao sam komunalnom redarstvu prijavu. Nemamo pritužbe na rad komunalnog redarstva, ljudi stvarno izlaze na teren i rade svoj posao, no problem je u ovim strancima koji ne prezaju ni od čega", priča Mislav Domić, predsjednik Mjesnog odbora Slatine.

"Tu su neki meštri iz Poljske i s njima imamo već par godina problema. Evo, sad su najnovije izbetonirali odvod od bazena, prije dva dana ga tamo nije bilo! Radi se o villi Sun and Sea (Sunce i more) koja se iznajmljuje i na Bookingu", priča za Morski mještanka Slatine.

Mjesni odbor je kontaktiran, oni su poslali inspekciju. Upit je Morski poslao i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. 

Vlasnik je za Morski rekao da će idućeg tjedna doći u Hrvatsku i najprije razgovarati s policijom. Prema novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, kazna za ovakvu gradnju ide i do 130 tisuća eura.

Pročitajte više