FOTO Priveden dvojac koji je mlatio konja kod Karlovca

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DVOJICA muškaraca koja su u karlovačkom naselju Orlovac tukla konja privedena su na karlovački sud, gdje će biti ispitana. Konja su premlatili drvenim batinama, zbog čega ih je policija kazneno prijavila. Tereti ih se da su počinili kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja tako što su u neutvrđeno vrijeme u štali teško zlostavljali konja.

Konj je naknadno oduzet zlostavljačima. U prijavi karlovačkom državnom odvjetništvu stoji da se događaj koji je zgrozio javnost dogodio u štali u vlasništvu 49-godišnjaka u Orlovcu. Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih gospodarskih zgrada kojoj su prisustvovali veterinarski inspektor Državnog inspektorata i nadležni veterinar.

Snimka zlostavljanja se proširila društvenim mrežama

Karlovačka policija je istragu samog incidenta pokrenula nakon brojnih prijava i medijskih natpisa. Podsjetimo, snimka zlostavljanja je objavljena na Facebooku i uskoro se proširila portalima i društvenim mrežama. Snimka traje minutu i 12 sekundi i većinu vremena prikazuje čovjeka koji drvenim štapom nemilosrdno udara zavezanog konja po stražnjem dijelu tijela. 

Snimka je izrazito uznemirujuća, zbog čega je nismo objavili. Na snimci se više puta čuje kako muškarac koji snima govori: "Dobro je, nemoj ga više." Nakon što se konj ritne, snimatelj govori: "Sad ga udari." Nakon toga muškarac nastavlja batinom udarati konja, a pridružuje mu se i druga osoba koja konja udara po glavi.

Pročitajte više