FOTO Pucnjava u Sesvetama, uhićen sin generala Koradea

Foto: Index, Zeljko Lukunic/Matija Habljak/PIXSELL

Kako doznaje Dnevnik.hr, policija je zbog pucnjave u Sesvetama privela Marija Koradea, sina pokojnog generala Ivana.

U Ulici Ljudevita Posavskog, kod Millenium centra koji je prije nekoliko godina gotovo u potpunosti izgorio u požaru, večeras je došlo do pucnjave, a trenutno nema informacija o žrtvama.

U policiji su potvrdili kako je do pucnjave došlo u Ulici Ljudevita Posavskog te da je uhićen 30-godišnji muškarac, a trenutno se utvrđuju sve okolnosti događaja.

"Dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja smo zaprimili nešto iza 16 sati. Brzom intervencijom policijskih službenika, osoba koja se dovodi u svezu s ovim slučajem je uhićena. Pucnjava se dogodila u Ulici Ljudevita Posavskog, a za sada nemamo informacija o ranjenim ili ozlijeđenim osobama. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", kazali su iz policije.

Navodno je prvo došlo do svađe, nakon čega se čulo više pucnjeva, a Korade se dao u bijeg. Par sati nakon pucnjave na mjesto događaja došli su i vatrogasci.

Nedavno izašao iz zatvora

Mario Korade inače je dobro poznat policiji. Nedavno je izašao iz zatvora u Glini.

2016. godine osuđen je na 2 godine i 2 mjeseca zatvora zbog prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode, iznude te sprečavanja dokazivanja. Prema optužnici, Korade je u siječnju 2015. napao i lišio slobode dvojicu braće te njihovog susjeda  koji su u blizini njegovog imanja u Velikoj Veternički sjekli stabla. Korade ih je navodno i tukao i prijetio pištoljem.

Još 2009. bio je osuđen na 20 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog prijetnji nevjenčanoj supruzi i njezinoj majci.

Njegov otac Ivan ubio se 2008. godine nakon krvavog pohoda u kojem je ubio petero ljudi.

Pročitajte više