FOTO Rimac objavio nove fotke kampusa, završen je krov

Foto: Facebook/Mate Rimac

ŠEF Bugatti Rimca i Rimac Technologyja Mate Rimac objavio je nove fotografije kampusa koji se gradi u Svetoj Nedelji. Kampus će biti sjedište obiju tvrtki i, kako se navodi, jedan je od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji.

Završen je krov. Rimac: Igramo Tetris da sve uguramo

Kako se može vidjeti na fotografijama, cijeli dio kampusa koji je izgrađen u prvoj fazi radova je sada pod krovom. 

"Krov je napravljen, trafostanica od 40MW skoro završena. Prva faza kampusa trebala bi biti gotova na vrijeme, do kraja godine, a prve proizvodne linije kreću uskoro nakon toga. Prostor u kampusu je već 100% raspoređen (zapravo, već igramo Tetris da sve uguramo unutra) i već radimo na dodatnim objektima slične veličine ili većima", napisao je Rimac.

Roof done, 40MW transformer staton almost completed. Phase I of Campus should be done on time until end of the year with...

Posted by Mate Rimac on Tuesday, May 2, 2023

"U kampusu će raditi 2500 ljudi, gradimo ga bez kredita, EU fondova ili poticaja". 

Mate Rimac u rujnu je poručio da će u kampusu raditi 2500 ljudi te da se kampus gradi bez kune kredita, EU fondova ili poticaja. 

S testnom stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odjelima za dizajn, inženjering i pogonima za proizvodnju i testiranje, novi kampus će, tvrde, biti jedinstvena lokacija i globalno sjedište Rimac Grupe.

"Rimac Kampus bit će mjesto gdje će se dizajnirati i razvijati svaki budući Bugatti i Rimac model te komponente koje Rimac Technology razvija za druge proizvođače. Prilikom dizajna kampusa hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD posebnu pažnju pridaje tome da se integrira filozofija tvrtke i ispune svi nužni kriteriji s dugačkog popisa potreba i želja korisnika kampusa", rekli su ranije iz Rimac Automobila.

Pročitajte više